Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prekrasni pirhi, pobarvani v teranu (ali refošku)


C. R.
2. 4. 2020, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Danes začenjamo s stalnimi članki povezanimi z veliko nočjo. Kljub temu, da smo doma in ne smemo obiskovati družine v drugi občini, si lahko ustvarimo praznično vzdušje. Za začetek najdite tisto steklenico

pirhi, vino.jpg
Shutterstock
Pirhi v rdečem vinu?

Prelepo in svetlečo vijolično barvo boste dobili s kuhanjem jajc v slovenskem teranu. Jajca zopet dobro operite v kisu, lahko pa jih tudi za pol ure namočite v razredčen kis, saj bo tako lupina postala bolj mehka, posledično pa se bo barvilo lažje vsrkalo.

Nato jih v drugi posodi prelijte s hladnim teranom, ki naj jih povsem prekrije. Kuhajte jih na zmernem ognju od 15 do 20 minut, v vinu pa jih lahko nato pustite tudi več ur, seveda zopet odvisno od tega, kako močno se bodo obarvala.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.