© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praznična krema z začimbami


Revija Maja Liza
19. 12. 2022, 14.00
Posodobljeno
20. 03. 2023 · 14:55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iščete preprosto decembrsko sladico? Izvolite recept za kremo s prazničnimi začimbami ...

sladica v kozarcu.jpg
Profimedia
Sladica

Sestavine za 6 oseb:

  • 1 neškropljena limona
  • 200 ml mleka
  • 550 g smetane
  • 125 g sladkorja
  • 1 paličica cimeta
  • 7 listov želatine
  • sredica 1 vaniljinega stroka
  • 1-2 žlici konjaka
  • 6 klementin
  • 1-2 noževi konici kardamoma v prahu
  • 15 g jedilnega škroba

Priprava:

1.Limono oplaknite pod vročo vodo, jo osušite in z lupilnikom na tanko nastrgajte lupinico.  Dodajte  ji  mleko,  250  g  smetane,  75  g  sladkorja  in  cimet  ter  pustite,  da  vse skupaj na nizki temperaturi lahno vre približno 5 minut. Želatino namočite, jo ožemite in stopite v vroči mlečni mešanici. Zmes pretlačite s paličnim mešalnikom in počakajte, da se ohladi. Preostali smetani primešajte sredico vaniljinega stroka in jo čvrsto stepite. Takoj ko začne mlečno-smetanova mešanica želirati, ji primešajte stepeno smetano in konjak. Šest modelčkov oplaknite pod hladno vodo, vanje po-razdelite kremo in jo čez noč postavite v hladilnik.

2.Klementine iztisnite, jim primešajte 50 g sladkorja in kardamom ter vse skupaj zavrite. Škrobu primešajte malce hladne vode, mešanico primešajte soku, ga zgosti-te in postrezite s kremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.