Kolački, ki se vam bodo stopili v ustih
Testo z dodatkom skute je v kuhinji vsestransko uporabno in preprosto za pripravo. Odlično je za slane torte, z dodatkom sladkorja pa tudi za kolačke in rogljičke. Skuta nadomesti maslo ali olje, zato je pecivo bolj zdravo. Z dodatkom pravkar narejene domače marmelade so kolački iz skutnega testa odličen posladek.

Priprava: 30 minut
Pečenje: 25 minut
Osebe: 4
Sestavine:
250 g moke,
130 g skute,
50 g sladkorja,
nekaj žlic hladne vode,
žščepec soli,
žlička pecilnega praška;
Nadev:
150 g domače marmelade
Izdelava:
1. Moko presejemo v skledo skupaj s pecilnim praškom in soljo.
2. Skuto pretlačimo skozi sito ali obdelamo s paličnim mešalnikom, da postane kremasta.
3. Moki dodamo skuto in zgnetemo testo, po potrebi sproti dodajamo hladno vodo po žlicah. Gnetemo toliko časa, da nastane mehko testo, ki ga nato zavijemo v plastično folijo in damo v hladilnik za eno uro.
4. Na delovni površini razvaljamo testo v daljši valj, nato pa razrežemo na manjše ploščice. V vsako s prstom naredimo vdolbinico in vanjo damo žličko marmelade.
5. Kolačke damo na pladenj in v pečici pečemo od 25 do 30 minut pri temperaturi 180 stopinj, da dobijo zlato rumeno barvo.
Različica: Kolački z domačo breskovo marmelado
Po zgornjem receptu pripravimo skutno testo, ki naj počiva v hladilniku, nato pa iz njega naredimo za oreh velike kroglice, ki jih damo na pekač in nekoliko potlačimo. Ko so pečeni, jih prerežemo in vsako polovico namažemo z domačo breskovo marmelado.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se