Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fritata z mlado čebulo


Liza Maja
7. 6. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosto, hitro, a zelo okusno!

profimedia-0674085966.jpg
profimedia LIZA MAJA
fritata

Sestavine za 4 porcije:
1 žlica masla

300 g šampinjonov

3 mlade čebule

sol in mlet poper po okusu

8 jajc

50 ml mleka

4 vejice timijana

2 stroka česna

120 g sira feta

Priprava:
1. Na toplem maslu prepražite narezane šampinjone. Mlado čebulo narežite na koščke in dodajte gobam. Solite, zmanjšajte ogenj in pražite približno 5 minut.
2. Jajca zmešajte z mlekom, lističi timijana in stisnjenim česnom. Nato z mešanico prelijte gobe in čebulo, solite, poprajte in rahlo mešajte 2 minuti. Nato pustite, da se peče približno 4 minute.
3. Na koncu potresite z zdrobljeno feto in pecite na 170 °C do zlatorjave barve. Preden postrežete, potresite na primer s sesekljanim drobnjakom in drugimi zelišči po okusu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.