Recept: Domača jušna zakuha
Kaj vam najbolj tekne v goveji juhi? Če ste se naveličali rezancev in ribane kaše, imamo za vas tri recepte, s katerimi lahko popestrite obrok.
![Flädlesuppe[1].jpg](http://cdn.kme.si/public/images-cache/768xX/2016/02/01/2d804d6380a58f11a32f4bf2abdc7f32/56af29d2bcfb3/2d804d6380a58f11a32f4bf2abdc7f32.jpeg)
Zeliščni rezanci iz palačink
Zmešamo dve jajci, 125 ml mleka, eno žlico zmehčanega masla, sol, nastrgan muškatni orešček, 60 g moke, eno jajce, sesekljan peteršilj ali drobnjak. Počakamo 15 minut in potem spečemo dve ali tri palačinke. Narežemo jih na rezance, stresemo v krožnike in prelijemo z vročo juho.
Zdrobovi žličniki
Zavremo 125 ml mleka, 30 g masla, sol, nastrgan muškatni orešček. Dodamo 70 g pšeničnega zdroba in 10 minut kuhljamo. Ves čas mešamo. Vmešamo še eno žlico kisle smetane in eno jajce. Z žlico oblikujemo žličnike in jih v vreli slani vodi kuhamo 10 minut.
Kruhovi cmočki
Kremasto stepemo 70 g zmehčanega masla, eno jajce in en rumenjak. Dodamo 90 g drobtin, pet žlic mleka, sol, nastrgan muškatni orešček in eno žlico sesekljanega peteršilja. Oblikujemo cmočke in jih kuhamo v vreli slani vodi od 10 do 12 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se