© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Izobraževanje za salamarje; poseben pravilnik za špehovke


lokalno
Anton Hruševar
27. 11. 2019, 13.50
Posodobljeno
28. 11. 2019 · 09:33
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzzsalame__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzzzsalame (1)
_zzzzsalame__6_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzzzsalame__3_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzzzsalame__9_.jpg
Arhiv Lokalno.si

Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem je v petek, 22. novembra, v sejni sobi KS Leskovec pri Krškem pripravilo izobraževanje ter ocenjevanje salam, katere so skupaj s predavatelji ocenjevali člani društva ter vsi prisotni. Pred ocenjevanjem salam je bil najprej predstavljen predlog pravilnika o ocenjevanju špehovk, ki so se, kot je dejal predavatelj Braco Miroševič, pojavile na ocenjevanjih približno sedem do osem let nazaj in so se začele pojavljati skoraj na vsaki salamijadi. Pravilnik za špehovke naj bi se uskladil s pravilnikom za ocenjevanje salam, da ne bi prihajalo do zmešnjav. Res so splošni pogoji o prostoru, pripravi vzorcev, skoraj enaki, vendar pa je razlika v temperaturi vzorca - salame naj bi se rezale in ocenjevale pri temperaturi od 18-20 stopinj v prostoru, špehovke pa pri petnajstih stopinjah. Sledili so še novi predlogi glede samega rezanja, debeline rezov ipd. …

Drago Košak iz šole Grm Novo mesto je predstavil postopek ocenjevanja salam, izdelavo salam in seveda, na kaj naj bi bili pozorni pri izdelavi. Sledilo je ocenjevanje salam, katere so skupaj z predavatelji ocenjevali člani društva, ki so opravili izobraževanje za sodnike v Novem mestu, in prisotni člani.

Zaključili so s pogovorom o postopku ocenjevanja, o izdelavi salam, začimbah in bodočem skupinskem delu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.