Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Pogača z gobami in krompirjem


Milka Kleč
19. 4. 2025, 13.20
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste si zaželeli jedi brez mesa? Za vas imamo rešitev.

pogaca z gobami.jpg
Profimedia
Pogača z gobami in krompirjem.

Sestavine za 4 osebe:

260 g testa za pico

2 žlici orehovih jedrc

600 g zamrznjenih mešanih gozdnih gob

2 žlici rastlinskega olja

175 g neolupljenega kuhanega krompirja

100 g kisle smetane

2 žlici sesekljanega svežega peteršilja

sol in poper

70 g naribanega ementalca

2 vejici svežega timijana

2 žlici olivnega olja

Priprava:

Orehe na grobo nasekljamo in v ponvi brez maščobe malo popečemo. Preložimo jih iz ponve, vanjo vlijemo rastlinsko olje, dodamo narezane gobe, malce posolimo in pražimo pet minut. Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Timijan osmukamo ter zmešamo z olivnim oljem in ščepcem popra. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo in robove zavihamo navznoter, da naredimo nekakšen rob. Smetani primešamo sesekljan peteršilj, solimo in popramo, damo na testo in razmažemo. Nato obložimo z rezinami krompirja, gobami in potresemo s sirom. Pogačo v ogreti pečici pečemo 25 minut. Ko je pečena, jo potresemo z orehi in pokapljamo s timijanovim oljem ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.