Turistično društvo (TD) Radenci je organiziralo 29. pomursko salamiado, na kateri je sodelovalo 38 izdelovalcev domačih suhih salam, od tega 7 novih. Skupno je šestčlanska strokovna komisija ocenila 48 vzorcev salam, najboljše pa so razglasili na sklepni prireditvi v hotelu Radin v Radencih.
Najboljšo domačo suho salamo je po mnenju komisije izdelal Štefan Molnar iz Cogetinec, ki je na tekmovanju sodeloval z dvema vzorcema. Na drugem mestu je po številu doseženih točk prav tako pristal vzorec salame Molnarja, tretje mesto je osvojil Albin Horvat iz Kapelske ceste, četrto mesto Zvonko Poštrak iz Veržeja, peto mesto Viktor Zemljič iz Boračeve in šesto mesto Irena Strazberger iz Orešja.
Končna skupna ocena, ki jo je posamezen vzorec salame lahko dosegel, je seštevek ocen štirih sodnikov, najvišja in najnižja ocena se nista upoštevali. Sodniki so tako ocenjevali okus (6 možnih točk), prerez, pri čemer so ocenjevali izgled, barvo in teksturo (4 točke), vonj (3 točke) in zunanji videz (2 točki).