© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 2 min.

Gostinec Marko Kolarič: »Ljudi, ki pridejo, imamo radi. In to cenijo"


tednik
Majda Goznik
9. 11. 2025, 07.31
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Marko Kolarič je že 12 let gostinec v mestnem jedru Ptuja. Kavarna Bodi v Ulici Heroja Lacka ni samo gostinski objekt, temveč pomembno mesto srečevanja vseh generacij.

cg_marko_kolaric_1.jpg
ČG
Kavarna Bodi je izjemno priljubljen lokal na Ptuju

Skorajda ni več dogodka, tudi ne pomembnega mednarodnega festivala, kjer ne bi bil prisoten s svojo ekipo in poslovnim partnerjem Boštjanom. Sredi poletja letos je postal tudi grajski gostinec. Začelo se je spontano, četudi so se o tem z vodstvom PMPO pogovarjali že dlje časa.

Z gostinsko ponudbo, ki temelji na lokalnih in slovenskih dobaviteljih, gostje se lahko sladkajo tudi z domačimi torticami, je tudi na grajskem hribu pokazal, da je mogoče delati dobro, četudi ni najlažje. Obiskovalcem je treba ponuditi nekaj izvirnega, ne pa tisto, kar lahko dobijo doma oz. na drugih lokacijah. Z ekipo sodelavcev so se potrudili tudi z organizacijo različnih dogodkov, nazadnje s celodnevnim piknikom, ki se je zaključil s koncertom skupine Tabu. V kratkem času so jim želeli ponuditi čim več.

Preberite še

„Tudi sam sem se želel v kratkem času naučiti, kaj lahko narediš s prostorom, da se lahko čim bolje pripravim na naslednjo sezono,“ je povedal Marko Kolarič, ki ostaja na gradu tudi v letu 2026..

Čudovito je tu zgoraj!

„Čudovito je tu zgoraj! Povsem drugače kot takrat, ko sem prihajal občasno zaradi poslovnih in drugih dogodkov na ptujski grad. Čudovit je pogled na staro mestno jedro, tudi temperature so tu drugačne. Mir je, prijetni ljudje prihajajo. Z gosti se lahko sporazumevam v več jezikih, ugotavljam pa, da bi moral znati že madžarsko, toliko madžarskih gostov je bilo letos. Odzivi obiskovalcev so zelo pozitivni. Cenijo našo gostoljubnost, prijaznost, urejenost, Ptuj ...« Marko odkrito pove, da je lahko tako predan svoji širokopaletni dejavnosti, ker še nima družine.

Kaj je tako drugače pri njem, ko pa skoraj na dnevni ravni slišimo o zapiranju dejavnosti v našem mestu?

„Nam gre, govorim v množini, ker za našo zgodbo stoji cela ekipa. Velik del te zgodbe je tudi Boštjan, s katerim si posel deliva. Na gradu in na prireditvah poteka delo preko s. p., kavarna preko d. o. o. Recepta za to, zakaj nam uspeva, takorekoč nimam. Ko me nekdo vpraša, kako je imeti gostilno, lokal, mu vedno povem, da ne vem, kako je imeti gostilno, lokal, jaz vem, kako je imeti kavarno Bodi, pa tudi, kako je imeti kavarno na ptujskem gradu.

Vsaka stvar ima svoje značilnosti, specifičnost. Že od vsega začetka sem si želel, da bi se v našem lokalu obiskovalci dobro počutili, imeli lepo, tako kot doma v njihovih dnevnih sobah. Navsezadnje tudi mi, ki skrbimo za njihovo dobro počutje, velik dela svojega časa preživimo v tej skupni dnevni sobi. Zagotovo pa je bila to tudi pot preko trnja do zvezd. Veliko dela je bilo že pred tem, veliko delovišč je bilo, kjer sem delal, preden je kavarna Bodi sploh odprla vrata,“ Marko poskuša odgovoriti na vprašanje o tem, kako mu uspeva.

Kavarna Bodi je prostor, kjer se imajo ljudje lepo

Več v Štajerskem tedniku

E-novice · Podravje

Svet24

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.