FesDivjal in Divji Masterchef - poseben kulinarični festival
V idiličnem ambientu neokrnjene narave Kozjanskega parka je bil letos že 4. festival FesDivjal.

Dvodnevni kulinarični spektakel, na katerem se srečata kulinarika in divjina, je poleg strokovnih delavnic ponudil tudi drugo tekmovanje trajnostne kulinarike na Slovenskem. Svoje znanje so združili slovenski nabiralniški strokovnjaki in kuharski veljaki TV-oddaje MasterChef Slovenija, pri svojem delu pa uporabili 100-odstotno lokalne, ekološke in samonikle surovine.
Ustvarili so nepozabne jedi, polne različnih okusov ter naravnih vitaminov in mineralov. Pred očmi občinstva so odpirali »divje mystery boxe«, tj. škatle presenečenj, v katerih so bile sestavine, ki jih narava ponuja le njenim resničnim poznavalcem. Vsaka skupina je morala z domišljijo in znanjem nadgraditi tradicionalne jedi in jih popeljati na novo kulinarično raven.
Vlogo sodnika in ocenjevalca kreacij je prevzel chéf novomeške Hiše Fink Damjan Fink (na fotografiji), ki nam je zaupal, da je bil nad ponujenim presenečen – nad vsebino krožnikov pa tudi nad kreacijami in domišljijo tekmovalcev. Na fotografiji sta ob Damjanu še sodnica Ana Ljubojević in MasterChef tekmovalka Erika Črnigoj.
Na tekmovanju je zmagala 4-članska zasedba, v kateri so bili: kuharja TV-oddaje MasterChef Slovenija Nik Marolt in Žiga Škvorc ter nabiralca: Tina Mele in Peter Zajc. Sodniške odločitve so poleg glavnega sodnika Damjana Finka sprejemali še Karmen Gajšek, ki je srce in duša FesDivjala, Aljaž Simonič, ustanovitelj portala Gobarna.si, in Ana Ljubojević, ustanoviteljica ter nosilka projekta spletne in potujoče tržnice Mali plac.
E-novice · Dolenjska
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se