
Kulinarika

Kuharski trik: tako bodo kolački vedno popolni
Da vas ne bo prehitro minilo veselje do peke miniaturnih potičk in ličnih kolačkov, je dobro poznati prav poseben trik ...


Klara Šmigoc uresničuje svoje sanje
Tudi Klara Šmigoc preseneča, odstrla je novo poglavje in si uresničila dolgoletne sanje.

Kako enostavno porabiti ostanke kruha?
Tudi vam ostaja star kruh? Nikar ga ne zavrzite, za vas imamo odličen in preprost recept.

Slasten recept za tiramisu brez jajc
Kdor ni navdušen nad tem, da bi v sladici jedel surova jajca, ima pa nadvse rad tiramisu, bo vesel tokratnega recepta.


Sobotni recept: Krompirjeva solata z mesom in redkvicami
Solata, ki vas bo nasitila.

Ne boste verjeli, to ni čokoladna sladica (pa recept, seveda)

Ne boste verjeli, a to ni čokoladna sladica (pa recept, seveda)

Vestnik in RG Bistro za valentinovo podarjata razkošno večerjo za dva
Ljubezen gre skozi želodec, pravijo – in pri Vestniku verjamemo, da tudi skozi dobre zgodbe. Zato vam z RG Bistro ponujamo posebno priložnost, da razvajate sebe in svojo boljšo polovico.

Dobrodelna 301 pica za Matica
Danes lahko v Supernovi na Rudniku na dobrodelnem dogodku 301 pica za Matica osemletnemu fantu pomagate do zdravila.


Karierni dan z zmagovalko MasterChefa Zalo Pungeršič

Jejte dostopno živilo, ki deluje kot naravni antibiotik
Odlična in zdrava poslastica te dni je kitajsko zelje, ki je kot nalašč za pripravo juh, solat in prilog.

Ne boste verjeli, a to ni čokoladna sladica
Glavni zvezdi temno rjavega biskvita z gostim prelivom sta ajda in datlji. Ne, ne šalimo se. Okus vas zanima? Kot čokoladne sanje!

Kukenbergerjevi slani štruklji nagrajeni
Inštitut za nutricionistiko je danes podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2025 (posnetek na voljo spodaj pod tekstom). Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst testenin in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in kruh. Posebno nagrado za inovativnost v skupini slovenskih tradicionalnih jedi je prejela <strong>Ekološka kmetija Kukenberger</strong> za slane štruklje.

Zelena jeklenka vedno nagrajuje
Tako v profesionalnih kuhinjah kot gospodinjstvih še zmeraj prisegajo na kuhanje s plinom, saj imajo tako večji nadzor nad temperaturo, hitrejši odziv štedilnika, da lahko s tem dosegajo idealno temperaturo pri pripravi hrane, pa še čiščenje je enostavno.

Trik: uporabite to sestavino, pa avokado ne bo potemnel
Naj vam razkrijemo skrivnost, kako preprečiti, da bi prerezana polovica avokada potemnela. Gre za super trik, ki ga uporabljajo tudi profesionalni kuharji.

Trenutno
8 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti