Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika

Male Pavlove z mangom in pasijonko

Zračna in nežna podlaga iz pečenih beljakov se v ustih topi kot sneg. In potem pride zraven še sladko-kisel pozdrav manga in pasijonke ter zaokroži okus sladice do čiste popolnosti. Tekst: L.J. foto: PROFIMEDIA

L. J.
21. 2. 2025, 07.00

„Nisi več Ptujčan, če nisi na Obarjadi!“

Na Novem trgu bo jutri dišalo po piščančji obari, ki jo bo na 20. jubilejni Obarjadi v tekmovalnem delu kuhalo 24 ekip, vseh ekip z dobrim namenom pa bo letos 27, kar je največ doslej. Lions klub Ptuj, organizator Obarjade, bo obaro kuhal v 400-litrskem kotlu. Vse ekipe skupaj pa bodo obiskovalcem ponudile več kot 6.000 obrokov te okusne juhe ob kapljici Haložana.

Monika Horvat
21. 2. 2025, 07.00

Kolumna: Vaba za jezo

Absurdni FoodTok posnetki so kot kulinarični ekvivalent »klikbajta« – privlačijo nas z ekstremnimi, šokantnimi vsebinami, ki jih ne moremo ignorirati. Čeprav nas razjezijo, jih še naprej gledamo, delimo in komentiramo.

Matej Končan kleemar
19. 2. 2025, 19.45

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.