Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Fantastičen recept: pečen sladki krompir malo drugače


IKB/ revija Jana
21. 2. 2025, 09.13
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Vam je meso presedlo in si želite drugačnih jedi na krožniku? Pečen sladki krompir s čičeriko in tahinijevo polivko vam bo odprl nova obzorja. Izvolite ...

revija Jana
Pečen sladki krompir s čičeriko

V uredništvu revije Jana so se iz radovednosti, predvsem pa v želji po manj mesa na jedilniku, pridružili spletnemu veganskemu izzivu. "Spoznali smo nekaj novih kulinaričnih sestavin in preizkusili nekaj receptov. Med tistimi, ki so nas prepričali, je tudi tale," so povedale ustvarjalke, ki imajo za vas fantastičen recept. Izvolite ...

Kaj potrebujemo?

  • 2 večja sladka krompirja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 pločevinka čičerike 
  • 4 žlice sojine omake
  • 1 čž rdeče paprike v prahu
  • 1/4 čž česna v prahu
  • 2 žlici tahinija (sezamova pasta)
  • 1 čž limoninega soka
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Krompirja dobro operemo in prerežemo po dolžini na pol. Vse štiri polovice premažemo z oljčnim oljem in posolimo. Položimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici 30 minut pri 200 stopinjah.

      
  2. Čičeriko prav tako stresemo v manjši pladenj, obložen s peki papirjem, ji dodamo 2 žlici oljčnega olja, sojino omako, rdečo papriko, česen v prahu in poper. Vse skupaj premešamo in pečemo skupaj s krompirjem zadnjih 15 minut pri 200 stopinjah.

      
  3. Medtem pripravimo polivko iz tahinija, malo vode, limoninega soka in soli.

      
  4. Postrežemo tako, da po vseh štirih polovicah porazdelimo pečeno čičeriko in jo polijemo s tahinijevo polivko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.