Županjine telečje obare so bile odlične


Vsak občinski praznik je priložnost za mnoga družabna srečanja in eno od zanimivejših je tudi kuhanje županjine telečje obare, na katero je včeraj dopoldne že četrtič zapored vabila prva dama občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc.

Tokrat so obaro kuhali v Šmarjeških Toplicah in sicer v Termah - prvo leto v Vinici, potem v Beli Cerkvi in v Zburah. Letos je sodelovalo največ ekip, kar osem, saj so k sodelovanju povabili tudi turistična društva sosednjih občin. Strokovna komisija v sestavi Janez Turk, Josip Pogačič in Elizabeta Verščaj (slednja je bila predsednica) ni imela lahkega dela, saj so bile vse obare odlične, sodelujoči pa so se res potrudili in bili inovativni. Poleg jedi so seveda ocenjevali tudi ureditev delovnega mesta, tematsko pripravo omizja, tehnologija predelave živil ter izgled in inovativnost jedi. Zlata priznanja oz. zlato kuhalnico je zaslužilo kar pet ekip in sicer dve šentjernejski: Petelinček in kokoši (78 od 80 točk), ter Zvončki iz TD Zvon iz Gradišča (78), pa Bučke z Bučke (78), Lotosi z županjo Bernardko Krnc na čelu (75) in ekipa »taberharice« iz DPŽ Šmarjeta (75). Ostale tri ekipe so prejele srebrno priznanje oz. srebrno kuhalnico: Škrati iz Škratove lukne v Beli Cerkvi (74), Kranjčani iz TD Žužemberk (73), ter Mokronajzarji iz TD Mokronog (71).

Organizatorji so ob kuhanju, ki je trajalo kar okrog tri ure, poskrbeli za prijeten kulturni program, v katerem so nastopile ljudske pevke Šmarjetke, mladi pevci, harmonikarji… Z odlično obaro so se ob koncu lahko okrepčali tudi obiskovalci, odnesli pa so jo še na dve prireditvi, ki sta to nedeljo potekali ob občinskem prazniku občine Šmarješke Toplice.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se