Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Zrezek z zelenjavo za božansko kosilo


M. Kr., Ženska
12. 5. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravite sočne goveje zrezke z zelenjavo po našem receptu in navdušite svoje najdražje.

goveji zrezek dreamstime_xxl_45837872.jpg
Dreamstime
Goveji zrezek z zelenjavo

Goveji zrezki z zelenjavo

Sestavine za 4 do 6 oseb:
6 govejih zrezkov po približno 100 g,
2 srednje velika korenčka,
3 majhne čebule,
200 g mesnate slanine v kosu,
3 stroki česna,
2 vrečki suhih gob ali zamrznjenih,
brizg kisa,
1 žlička ostre rdeče paprike,
sol, poper, origano,
3 žlice olja in
čista goveja juha za zalivanje.

Priprava:
Korenčka ostrgamo in operemo, čebulo olupimo. Korenčka, čebulo in slanino narežemo na centimeter velike kocke. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Zrezke oplaknemo, popivnamo in ob robovih malo zarežemo, da se ne bodo zvijali. Suhe gobe namočimo v mlačni vodi, zamrznjene pa blanširamo. V kozici razpustimo slanino, dodamo čebulo in opražimo, da postekleni. Dodamo velik brizg kisa, postrgamo po dnu, dodamo korenček in ožete gobe, začinimo s papriko, soljo, poprom in origanom ter vse skupaj še malo popražimo. Vzamemo iz kozice. Zrezke posolimo in popopramo. V ponvi z višjim robom segrejemo olje, vanjo položimo zrezke in jih na močni vročini po obeh straneh rjavo popečemo. Dodamo zelenjavo, vročino zelo znižamo in jed počasi zdušimo do mehkega. Po potrebi zalivamo z govejo juho. Poleg ponudimo kuhane široke rezance.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.