Zlato priznanje mladim kuharjem iz Krmelja in Šentvida


Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto so se včeraj zbrali učenci osnovnih šol na že tradicionalnem regijskem tekmovanju za Zlato kuhalnico. Tekmovanje poteka v okviru Turistične zveze Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije. Namen tekmovanja je spodbuditi mlade za poklic gastronomije. Kot nam je v imenu organizatorjev sporočila Marjeta Dolinar, so vsi mladi, ki so se udeležili tekmovanja, dokaz, da je med njimi kljub vsakodnevni naglici in obilju hitro pripravljene hrane še volja in veselje do kuhanja in želja, da se tega lotevajo strokovno, s premislekom, da si za to vzamejo čas.
Tokrat so učenci imeli priložnost obujati kulinarične dobrote dediščine Goriške in okolice. Sedem osnovnošolskih ekip iz Koprivnice, Krmelja, Grosupljega, Šmarjete, Šentvida pri Stični, Kočevja in Blance se je pomerilo v pripravi žvarceta (glavna mesna jed) s prilogo (bela, rumena polenta, žganci) in buljo (sladki cmoki iz koruzne moke) kombinacija dodatkov po lastni ideji.
Ekipe, ki so pripravljale hrano, so veselo vrtele kuhalnice po loncih. Strokovna komisija, ki je spremljala potek dela, je bila nad pripravo jedi pozitivno presenečena, saj so vse ekipe zelo dobro opravile svoje delo. Jedi, ki so jih skuhali, so potem še postregli v tradicionalnih posodah na že postavljenih pogrinjkih. Pet ekip je prejelo srebrno priznanje, dve ekipi pa sta prejeli zlato priznanje, in sicer OŠ Krmelj ter OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični. Zmagovalne ekipe se bodo pomerile na Gostinsko-turističnem zboru v Novi Gorici, še sporoča Dolinarjeva.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se