"Push-up" vadba

Do pokončnih, čvrstih prsi s preprostimi vajami in pravo prehrano

M.K.
10. 8. 2024, 09.23
Deli članek:

Vse več žensk gre v želji po lepih prsih pod skalpel. A povsem nepotrebno, saj obstaja druga možnost, kako okrepiti in celo nekoliko povečati zgornje obline – s telovadbo seveda!

Dreamstime
Videz prsi naj bi se olepšal tudi z izboljšanjem kakovosti prehrane, življenjskega stila in splošnega zdravja.

Eden glavnih razlogov, zakaj se prsi začnejo povešati in izgubljati volumen, je ohlapnost spodaj ležečih mišic. Če niso čvrste, se začnejo posedati in z njimi tudi prsi. Večina žensk se sploh ne zaveda, da lahko k velikosti prsi v veliki meri prispeva telovadba. Nekatere vaje so kot "push-up" modrček. Že 15 minut telovadbe na dan je dovolj, za viden učinek pa potrebujete vsaj tri tedne. Vsekakor je vredno poskusiti, saj vas bo učinek navdušil. Pa oprema? Nič posebnega. Potrebujete le elastični trak ali ročno vzmet.

Lok

Postavite se tako, kot bi hoteli z lokom streljati v tarčo. Le da namesto loka v rokah, ki so dvignjene v višini ramen, držite kovinsko vzmet. Leva roka naj bo iztegnjena, z desno pa napenjate in popuščate vzmet. Ponovite še na drugi strani.

Lok zadaj

Jekleno vzmet primite tako, da jo boste imeli za hrbtom, in sicer v višini zatilja. Raztezajte jo tako, da eno roko držite pri miru, z drugo pa potujete vstran. Če se le da, do točke, pri kateri je komolec popolnoma iztegnjen. Ponovite še na drugi strani.

Dvig

Pri tej vaji vzmet (lahko uporabite tudi elastični trak) na eni strani zataknete ob obe stopali. Noge naj bodo vzravnane in skupaj. Drugi konec vzmeti primete z obema rokama tako, da so dlani obrnjene navzdol. Roke nato potegnite k sebi, kolikor lahko, pri tem pa ostanite v hrbtu popolnoma vzravnani. Ko pridete do točke, ko začutite pekoče skelenje v rokah in prsnih mišicah, zdržite nekaj sekund. Nato se vrnite v izhodiščni položaj.

Dreamstime
Ko pridete do točke, ko začutite pekoče skelenje v rokah in prsnih mišicah, zdržite nekaj sekund.
Do zvezd

Vzmet ali elastični trak spet primite tako, da bo za vašim hrbtom. Levo roko pokrčite v pravi kot, z desno roko pa raztezajte vzmet proti stropu, kot bi hoteli seči do zvezd. To je odlična vaja za krepitev prsnih mišic, pa tudi hrbta, ramenskega obroča in rok.

Pomagata še prava prehrana in masaža

Videz prsi naj bi se olepšal tudi z izboljšanjem kakovosti prehrane, življenjskega stila in splošnega zdravja. Ker prsi tvori večinoma maščobno tkivo, ni nobenega dvoma, da zdrava prehrana in gibanje vplivata na njihovo obliko. Živila, ki vsebujejo veliko vitaminov A, C in E, zagotavljajo zdravo kožo, voda pomaga odplakniti toksine iz prsi in tako izboljša teksturo tkiva. Hrana, na primer janeževa semena, pa spremeni ravnovesje hormonov v ženskem telesu in povzroči povečano izločanje estrogena, ki povzroča rast prsi. Če so vaše prsi manjše do srednje velikosti, jih lahko povečate, učvrstite in preoblikujete s številnimi naravnimi metodami, tudi z masažo. Masaža pomaga tako, da spodbudi njihovo rast in jih učvrsti, poleg tega naredi oprsje stabilnejše, saj okrepi mišice. Vaše prsi bodo z masažo videti bolj privlačne in večje, predvsem pa bolj zdrave, saj jih boste, če jih boste redno masirale, imele pod nadzorom in zaznale vsako manjšo spremembo.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste