Zdravje

Poletna globinska nega las

MATEJA GORNIK/ revija Bodi zdrava
13. 7. 2024, 17.00
Deli članek:

Poletje je čas brezskrbnih dopustniških dni, vendar izpostavljenost soncu, kloru, soli in visokim temperaturam vpliva na naš videz ter lahko povzroči izsušene in poškodovane lase. Zato je pomembno, da jim namenimo dodatno nego in poskrbimo za njihovo zaščito. V dm Studiu si lahko privoščite globinsko nego las z lasno kozmetiko Maria Nila, s katero boste lase tudi v poletnih dneh ohranili sijoče, zdrave in močne.

Profimedia
lasje

Za nego las je ključno upoštevati pomembne dejavnike, ki vplivajo na njihovo zdravje, vitalnost in lepoto. Poleg tega je treba negovati in v kar najboljšem stanju ohranjati tudi lasišče, ki je temelj zdravih las. Z ustrezno skrbjo, uporabo ustreznih izdelkov in primerno nego lahko dosežemo, da so naši lasje zdravi, sijoči in močni.

Pomembni dejavniki in nasveti za učinkovito nego las ter ohranjanje njihovega najboljšega zdravja so:

Hidracija las: Poletna vročina in izpostavljenost soncu lahko izsušita lase, zato je ključnega pomena, da jim zagotovite dovolj hidracije. Uporabljajte vlažilne šampone in balzame, obogatene z naravnimi sestavinami, ki bodo pomagale obnoviti vlago v laseh in jih zaščititi pred izsušitvijo.

Globinska nega z maskami: Redna uporaba globinske maske za lase je ključna za obnovo in nego poškodovanih las. Globinske maske bodo nahranile in obnovile vaše lase, jim povrnile sijaj ter preprečile lomljenje in razcepljene konice.

Zaščita pred soncem: Sončni žarki lahko poškodujejo zgradbo las, zato je zaščita pred soncem nujna. Nosite klobuk ali ruto, ki bo zaščitila lasišče in lase pred neposredno sončno svetlobo. Poleg tega uporabljajte izdelke za zaščito las, ki vsebujejo UV-filtre. Ti izdelki bodo preprečili izgubo barve las, izsušitev in poškodbe zaradi sonca.

Izogibanje vročini: Vročina v poletnih mesecih lahko poškoduje lase, zato se izogibajte izpostavljanju visokim temperaturam. Zmanjšajte uporabo sušilnika za lase, likalnikov in kodralnikov. Namesto tega lase pustite, da se naravno posušijo, ali uporabite hladnejši način sušenja. Tudi vroče prhanje lahko izsuši lase, zato raje izberite hladnejšo vodo.

Pravilna prehrana: Zdravje las prihaja od znotraj, zato poskrbite za uravnoteženo prehrano, bogato z vitamini in hranili. Vključite živila, kot so ribe, oreščki, zelenolistna zelenjava, jajca in polnozrnata žita, ki vsebujejo vitamine B, biotin, omega-3-maščobne kisline in antioksidante. Ti bodo okrepili lasne korenine in spodbudili rast zdravih las.

Dreamstime
OLJA, LASJE

Poletna profesionalna globinska nega las v dm Studiu

Zdravo lasišče je ključno za lepe lase, vendar mu pogosto namenjamo premalo pozornosti. V dm Studiu lahko opravite profesionalno globinsko nego las, ki bo vašim lasem povrnila vitalnost in jih obdarila z dolgotrajno mehkobo, prožnostjo in sijajem. Lepotni strokovnjaki dm Studia temeljito poskrbijo za globinsko nego las, pri kateri se osredotočajo na individualni pristop in svetujejo glede na stanje vaših las.

Globinska nega las in lasišča

Posebna nega las se osredinja na obnovo las in povezovanje poškodovanih vezi v lasni zgradbi. Rezultat tega je opazno izboljšanje stanja las, saj postanejo sijoči, mehki in zdravi že takoj po opravljenem postopku globinske nege las v dm Studiu. Ta se začne z nežnim čiščenjem lasišča, odstranjevanjem odvečne nečistoče in priprave lasišče na nadaljnjo nego. Sledi nanos posebne globinske nege, ki zagotavlja intenzivno hidracijo in vnos hranil v las.

Po globinski negi sledi še masaža lasišča, ki spodbuja prekrvitev ter sprošča napetost in stres. Masaža lasišča izboljšuje zdravje lasnih mešičkov in spodbuja rast zdravih las.

Storitev vključuje tudi strokovno svetovanje in pregled poškodb na laseh.

Skoraj polovica svetovnega prebivalstva trpi za različnimi težavami lasišča, kot so prhljaj, suho lasišče in srbečica. Kljub temu pa pogosto zanemarjamo njegovo vsakodnevno nego, tako da je to pogosto prezrto področje, čeprav se tu začne čarobnost zdravih las. Nedavno pa je nega lasišča postala revolucija v industriji nege las, saj je dokazano, da pravilna nega lasišča lahko odpravi številne težave z lasmi.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

profimedia, dreamstime
lasje , nega

Revija Bodi zdrava
Izšla je posebna izdaja revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste