Zanimivosti

Nekaj novega: bučkini rezanci z omako

M. S., Maja
2. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Pripravite slastne bučkine rezance na drugačen način in navdušite svoje najdražje.

Revija Maja

Bučkini rezanci z omako

Sestavine za 4 osebe:
500 g bučk (oziroma 2 veliki bučki)
4 svinjski medaljoni
1 žlička olivnega olja
1 majhna rdeča čebula
1 strok česna
500 g češnjevih paradižnikov
2 žlički balzamičnega kisa
1 žlica kaper
8 črnih oliv (brez koščic)
sol, poper
10 lističev bazilike

Priprava:

1. Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen pretlačimo. Olive narežemo na rezine. Baziliko prav tako zrežemo. Bučke s posebnim ročnim rezalnikom zrežemo na špagete.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Njena.si

Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina

2. Meso popečemo na olju. Potem ga stresemo iz ponve in v njej popražimo čebulo in česen. Dodamo žlico vode in dušimo 5 minut.

3. Vmešamo paradižnik in kis ter dušimo 5 minut, da se paradižniki zmehčajo. Nežno jih nekaj potlačimo, da spustijo sok.

4. V ponev vrnemo meso in dodamo še kapre in olive. Kuhljamo 3 minute in začinimo. Vmešamo baziliko in bučkine špagete. Odstavimo z ognja, da bučke ostanejo čvrste.

5. Razdelimo na krožnike, popramo in takoj postrežemo.

Majin nasvet
Za izdatnejšo jed lahko dodamo tudi kuhane špagete.

Preberite tudi: Hrana za možgane: piščančje krače s solato. Kliknite TUKAJ!