Bučkini rezanci z omako
Sestavine za 4 osebe:
500 g bučk (oziroma 2 veliki bučki)
4 svinjski medaljoni
1 žlička olivnega olja
1 majhna rdeča čebula
1 strok česna
500 g češnjevih paradižnikov
2 žlički balzamičnega kisa
1 žlica kaper
8 črnih oliv (brez koščic)
sol, poper
10 lističev bazilike
Priprava:
1. Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen pretlačimo. Olive narežemo na rezine. Baziliko prav tako zrežemo. Bučke s posebnim ročnim rezalnikom zrežemo na špagete.

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
2. Meso popečemo na olju. Potem ga stresemo iz ponve in v njej popražimo čebulo in česen. Dodamo žlico vode in dušimo 5 minut.
3. Vmešamo paradižnik in kis ter dušimo 5 minut, da se paradižniki zmehčajo. Nežno jih nekaj potlačimo, da spustijo sok.
4. V ponev vrnemo meso in dodamo še kapre in olive. Kuhljamo 3 minute in začinimo. Vmešamo baziliko in bučkine špagete. Odstavimo z ognja, da bučke ostanejo čvrste.
5. Razdelimo na krožnike, popramo in takoj postrežemo.
Majin nasvet
Za izdatnejšo jed lahko dodamo tudi kuhane špagete.