Zanimivosti

Nekaj novega: bučkini rezanci z omako

M. S., Maja
2. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Pripravite slastne bučkine rezance na drugačen način in navdušite svoje najdražje.

Revija Maja

Bučkini rezanci z omako

Sestavine za 4 osebe:
500 g bučk (oziroma 2 veliki bučki)
4 svinjski medaljoni
1 žlička olivnega olja
1 majhna rdeča čebula
1 strok česna
500 g češnjevih paradižnikov
2 žlički balzamičnega kisa
1 žlica kaper
8 črnih oliv (brez koščic)
sol, poper
10 lističev bazilike

Priprava:

1. Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen pretlačimo. Olive narežemo na rezine. Baziliko prav tako zrežemo. Bučke s posebnim ročnim rezalnikom zrežemo na špagete.

2. Meso popečemo na olju. Potem ga stresemo iz ponve in v njej popražimo čebulo in česen. Dodamo žlico vode in dušimo 5 minut.

3. Vmešamo paradižnik in kis ter dušimo 5 minut, da se paradižniki zmehčajo. Nežno jih nekaj potlačimo, da spustijo sok.

4. V ponev vrnemo meso in dodamo še kapre in olive. Kuhljamo 3 minute in začinimo. Vmešamo baziliko in bučkine špagete. Odstavimo z ognja, da bučke ostanejo čvrste.

5. Razdelimo na krožnike, popramo in takoj postrežemo.

Majin nasvet
Za izdatnejšo jed lahko dodamo tudi kuhane špagete.

Preberite tudi: Hrana za možgane: piščančje krače s solato. Kliknite TUKAJ!