Hrustljavo ocvrti so resnično odlični in nanje prisegajo vsi ljubitelji azijske kuhinje. Njihova skrivnost pa je seveda v nadevu, ki je lahko vsakič drugačen.
Sestavine za 20 zavitkov:
20 riževih listov za spomladanske zavitke
60 g riževih rezancev
3 korenčki
3 mlade čebule
5 šampinjonov
100 g sojinih kačkov
1 vrečka Kotányi Secrets of Kitajska - azijski wok
1 beljak ali koruzna moka
olje za cvrtje
Priprava:
1. Rezance skuhamo v vreli slani vodi. Pet minut jih namakamo v vodi, potem pa odcedimo.
2. Korenje ostrgamo in narežemo na čim tanjše trakove. Očistimo čebulo in šampinjone ter oboje sesekljamo.
3. Zelenjavo skupaj z rezanci ter sojinimi kalčki stresemo v lonec ter začinimo z začimbno mešanico Kotányi Secrets of Kitajska - azijski wok.
4. Riževe liste navlažimo z mokro krpo ali pa jih pomakamo v toplo vodo in osušimo. Na vsak razgrnjen list odmerimo žlico polnila v desni kot, robove pa pustimo brez nadeva in jih premažemo z mešanico koruzne moke in vode ali z beljakom. Rob lista prepognemo čez polnilo, nato prepognemo še preostale robove proti sredini in tesno zvijemo.
5. V ponev vlijemo približno 2 cm olja, ga segrejemo ter zavitke hrustljavo ocvremo.
Majin nasvet: K spomladanskim zavitkom ponudimo sojino omako.