Zanimivosti

Izbrali smo za vas: Spomladanski zavitki

Revija Maja
16. 12. 2017, 14.01
Deli članek:

Kljub imenu spomladanski zavitki teknejo v vseh letnih časih, tudi pozimi.

Revija Maja

Hrustljavo ocvrti so resnično odlični in nanje prisegajo vsi ljubitelji azijske kuhinje. Njihova skrivnost pa je seveda v nadevu, ki je lahko vsakič drugačen.

Sestavine za 20 zavitkov:

20 riževih listov za spomladanske zavitke
60 g riževih rezancev
3 korenčki
3 mlade čebule
5 šampinjonov
100 g sojinih kačkov
1 vrečka Kotányi Secrets of Kitajska - azijski wok
1 beljak ali koruzna moka
olje za cvrtje

Priprava:

1. Rezance skuhamo v vreli slani vodi. Pet minut jih namakamo v vodi, potem pa odcedimo.

2. Korenje ostrgamo in narežemo na čim tanjše trakove. Očistimo čebulo in šampinjone ter oboje sesekljamo.

3. Zelenjavo skupaj z rezanci ter sojinimi kalčki stresemo v lonec ter začinimo z začimbno mešanico Kotányi Secrets of Kitajska - azijski wok.

4. Riževe liste navlažimo z mokro krpo ali pa jih pomakamo v toplo vodo in osušimo. Na vsak razgrnjen list odmerimo žlico polnila v desni kot, robove pa pustimo brez nadeva in jih premažemo z mešanico koruzne moke in vode ali z beljakom. Rob lista prepognemo čez polnilo, nato prepognemo še preostale robove proti sredini in tesno zvijemo.

5. V ponev vlijemo približno 2 cm olja, ga segrejemo ter zavitke hrustljavo ocvremo.

Majin nasvet: K spomladanskim zavitkom ponudimo sojino omako.

Preberite tudi: Naj zadiši po praznikih s slastnimi čokoladnimi kapicami! Kliknite TUKAJ!