Anne Allan

Diano je poučevala devet let, zdaj bo njune pogovore in princesine izpovedi objavila v knjigi

D.K.
4. 9. 2024, 17.59
Posodobljeno: 4. 9. 2024, 19.26
Deli članek:

Anne Allan, ki redko javno govori o svojem času s princeso Diano, se je odločila napisati svojo novo knjigo z naslovom Ples z Diano; Spomini, ki bo izšla 10. septembra, z namenom, da bi razkrila "drugo plat nje, njeno plesno plat, lepoto v njej," je povedala za revijo People.

Profimedia
Diana Spencer

Le nekaj tednov po kraljevski poroki princese Diane s princem Charlesom leta 1981 je Anne Allan, plesalka in baletna mojstrica pri baletni skupini London City Ballet, prejela izjemno prošnjo, princesa Walesa si je želela plesne ure. Tako sta se kmalu srečali v zasebnem studiu za prvo od stotih skrivnih tedenskih enournih lekcij, ki nikoli niso bile na princesinem uradnem urniku in jih rumeni tisk nikoli ni odkril.

Pod njenim vodstvom je Diana uprizorila svoj spektakularni prvenec na odru Covent Gardena, posnela solo nastop v gledališču in na skrivaj obiskovala balete in predstave v West Endu v zaodrju, da bi se čim bolj približala življenju in delo pravih plesalcev.

V vseh letih sta Annie in Diana razvili globoko prijateljstvo

Princesa, stara komaj 20 let in na novo poročena, je v plesni učiteljici našla zaupnico, s katero je lahko odkrito razpravljala o svojih osebnih težavah in zapletenostih kraljevega življenja, vključno s svojimi nosečnostmi, bojem z bulimijo in vse večjim nezadovoljstvom v zakonu s Charlesom, o čemer se je razpisala tudi v knjigi Ples z Diano; Spomini, v kateri se med drugim spominja srce parajočih trenutkov v družbi princese.

V ekskluzivnem pogovoru pa je avtorica knjige v reviji People razmišljala o najbolj iskrenih in včasih pretresljivih trenutkih, ki jih je delila s svojo kraljevsko učenko. Med drugim je razkrila, kako je izvedela, da je Diana noseča.

Le nekaj tednov po začetku pouka ji je namreč Diana zaupala, da pričakuje prvega otroka. "Anne, želela sem ti povedati, da prihaja mali. Noseča sem," je povedala njena plesna učiteljica, ki pravi, da jo je  v znak čestitke ob tem spontano objela. "Morda ni bilo primerno, vendar je bil to instinktiven odziv z moje strani, kot pri mnogih ženskah. Zasmejala se mi je in skupaj sva delili vesel trenutek, le dve ženski skupaj," je pojasnila. Diana pa je, kot je zapisala, dodala: "Želela sem ti povedati, da, ko bo objava uradna, mi 'oni' ne bodo več dovolili obiskovati pouka, vendar bi rada še naprej prihajala, dokler bom lahko, in nočem, da bi me obravnavali drugače. Konec koncev, veliko žensk ima otroke." Svoji zaupnici je prav tako povedala, da je Charles navdušen. "Sijala je, ko mi je to pripovedovala, začetek materinstva se je že kazal na njej. Bila sem vesela za Diano, da je bil deček, in kot mi je kasneje povedala, je izpolnila svojo dolžnost in rodila dediča," je pojasnila Anne, ki se je septembra z Diano ponovno vrnila v studio. "Bila sem navdušena, da ponovno vidim princeso, in nestrpna, da izvem, kako se počuti in če uživa v materinstvu. Pozdravila me je z veliko topline, in večino pouka sva govorili o otrocih. Diana mi je povedala, da svojega sina naravnost obožuje in bi želela ves čas preživeti z [malim princem Williamom], da ne more spati, ker ga želi ves čas preverjati."

Zaupala ji je tudi zakonske težave

Anne je v knjigi opisala tudi, kako je bila Diana oblečena na urah plesa in kdaj se je začel njen zakon krhati. "Diana je napredovala od tradicionalnega črnega trikoja, roza pajkic in usnjenih baletnih copat do udobnejših celotnih oblačil različnih barv ali usklajenih pajkic in trikojev z belimi jazz copati, ki so bili primernejši za gibe, ki sva jih izvajali. Tako se je veliko lažje gibala. Podarila mi je svetlo rumeno plesno obleko kot zahvalo, potem ko sem ji predlagala, naj nosi tangice kot spodnje perilo. "Veliko bolje deluje," je rekla in se glasno smejala. Zdaj, ko se spominjam plesnega stila v 80. letih, se mi zdi zelo smešno."

"Diana je sedela na tleh s solzami v očeh, iz nje je privrel val čustev... Čutila sem njeno bolečino, nemoč v njej. Po nekaj minutah nežnega hlipanja je počasi dejala, da se ji preprosto zdi, da nikoli ne naredi nič prav, ko gre za njenega moža, da ga ima zelo rada in si želi, da bi bil ponosen nanjo, vendar je menila, da on ne čuti enako. Pustila sem jo govoriti, nisem ji dajala nasvetov, le poslušal sem," je opisala Anne. Diana pa je po njenih navedbah nadaljevala: "Ne razumem, zakaj zanj nisem dovolj, mislim, da ima raje starejšo žensko. Vem, da se spet videva s Camillo. Ali se od mene pričakuje, da to sprejmem, kot so to storile prejšnje princese Walesa, da preprosto zamižim na eno oko, ko ima mož ljubico! Zakaj me ne ljubi? Res ne razumem. Poskusila sem vse, skušala sem se prilagoditi njegovim željam, čeprav se z njimi ne strinjam vedno. Med nama ni nobene naklonjenosti, vedno sem sama. Samo ljubljena želim biti. Ne morem več tako naprej. Res pričakujejo, da bom preprosto molčala in nadaljevala. Kako naj to storim?," se je spraševala Diana, o kateri boste lahko že kmalu prebrali še več podrobnosti, ki so morda marsikomu do zdaj ostale skrite. 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste