Domovina

Reka luči se vrača, z njo pa Dominik Kozarič

Alesh Maatko
16. 8. 2024, 18.48
Deli članek:

Kot uverturo v nove projekte je preoblekel eno izmed svojih največjih uspešnic!

Osebni album
Leta 2005 se je odločil za selitev na Tenerife, kjer je preživel celih 18 let.

Dominika Kozariča ni treba posebej predstavljati, saj je avtor premnogih glasbenih uspešnic, kot so Reka luči, Ljubi jo nežno, Ostani takšna, kot si, Tina, Le sebi lažem, Vsemu se lahko odpovem, Manuela in še bi lahko naštevali.

Priljubljeni glasbenik je opazno zaznamoval domačo glasbeno sceno. Kako da ne, saj se je z glasbo napol profesionalno začel ukvarjati že v zelo zgodnjih, najstniških letih. Zgodnje otroštvo je preživel v Kanadi, kar ga je zaznamovalo s širokim poznavanjem glasbe, ki se v tedanji Jugoslaviji še ni veliko slišala oziroma poslušala. Njegovi starši so se, predvsem zaradi domotožja, pri njegovih osmih letih odločili za vrnitev v domovino. Pri štirinajstih letih je ustanovil svojo prvo glasbeno skupino, v kateri so preigravali skladbe svetovno znanih glasbenikov rock & rolla, le leto dni kasneje pa se je pridružil težkometalni skupini Brezno zla, ki je na festivalu Novi rock požela nagrado za najobetavnejšo rock skupino.

Rok Valenčič
Nastopal je praktično povsod, kamor je bil povabljen in s svojimi nastopi, izredno karizmo ter svojstveno koreografijo razveseljeval goste s celega sveta.

Srčna želja

Njegova srčna želja postati profesionalni glasbenik je botrovala temu, da se je še ne sedemnajstletnik pridružil tudi komercialni glasbeni skupini Kan-Kan, s katero je nastopal tako v Sloveniji kot tudi v drugih republikah bivše Jugoslavije. Po odsluženem vojaškem roku se je pridružil hrvaški glasbeni skupini Colosseum iz Pulja in z njo preživel polnih sedem let ter prekrižaril celo Evropo. Po osamosvojitvi Slovenije se je odločil za vrnitev v domovino in začetek samostojne glasbene kariere. S svojim prvim glasbenim delom Reka luči, ki jo je spisal skupaj z glasbenim kolegom Sašo Fajonom, je v Piranu na festivalu Melodije morja in sonca leta 1994 osvojil srca publike. Kmalu zatem sta s producentom Sašo Fajonom posnela še diskotečno, plesno verzijo Reke luči, ki je doživela neverjeten uspeh. Ta ga je dobesedno ponesel v sam vrh najpopularnejših glasbenikov. Kmalu zatem je nastala še skladba Ljubi jo nežno, ki je prav tako osvojila srca slovenske publike. Na podelitvi zlatih petelinov pa je osvojila nagrado strokovne žirije za pesem leta.

Ah, ta slava

Breme slave je Dominiku prineslo ogromno dobrega, vendar pa v enaki meri tudi težkega. Leta 2005 se je odločil za selitev na Tenerife. Tam je preživel celih 18 let in se ves čas preživljal z glasbenimi nastopi. Rad pove, da je prvo delo, torej petje, dobil že drugi dan po pristanku na otoku, ko je s poskusnim nastopom takoj očaral goste lokala in lastnike. Nastopal je praktično povsod, kamor je bil povabljen, ter s svojimi nastopi, izredno karizmo in svojstveno koreografijo razveseljeval goste s celega sveta.

Vrnitev domov

Želja vrniti se v domovino je kar nekaj časa rasla, vabila in prošnje rojakov so se vrstili in pred dobrim letom se je Kozarič dokončno odločil, da nadaljuje ustvarjanje novih glasbenih projektov na domačih tleh. Za uverturo v nove projekte je preoblekel eno izmed svojih največjih uspešnic Reka luči (Rad bi, da veš …). V zborčku je združil še nekaj glasbenih prijateljev: Frenka Novo, Dadija Daza, Emo Floro Lotrič in njeno pevsko učenko Mojco Poljanec, Taro Kankaraš in Tanjo Zajc, kar je sveži priredbi dodalo še dodatno dimenzijo.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste