Neprimerno vedenje

Rammstein: zakulisje vojne in sporočilo oboževalcem

K.Š.
16. 8. 2024, 16.13
Deli članek:

Rammstein pravijo, da se še vedno »aktivno ukvarjajo« z lanskimi obtožbami o neprimernem vedenju.

Profimedia
Pevca je obtožilo že nekaj deklet.

Za nemško industrial metal skupino Rammstein je bilo preteklo leto precej težavno. Očitno se je bilo težko otresti obtožb, naslovljenih na frontmana Tilla Lindemanna, ki se nanašajo na njegovo domnevno plenilsko in zlorabljajoče vedenje do žensk. Čeprav so ga preiskovali nemški tožilci in so obtožbe na koncu umaknili, je skupina Rammstein čutila potrebo, da jih obravnava v nedavno objavljenem zapisu na družbenih omrežjih.

Profimedia
Ne, to ni požar - to je pirotehnika skupine Rammstein.

Lindemann na samostojno pot

Čas je še posebej pomemben, saj skupina Rammstein zaključuje zadnjo serijo evropskih koncertov, Lindemann pa se pripravlja na samostojno turnejo. Zapis je nekoliko dvoumen, saj se dejansko ne razume, kaj so želeli sporočiti – vsekakor so izrazili veliko hvaležnosti svojim oboževalcem in jih na neki način tudi potolažili.

profimedia
Njihov koncert je svojevrstno doživetje.

»Radi bi se zahvalili vsem našim oboževalcem, prijateljem in obiskovalcem naših koncertov. Zahvaljujemo se vam za vašo podporo, toplino in podporo na tej turneji 2024. Čutili smo jo povsod in počutili smo se, kot da nas nosi val, poln čustev. V čast nam je bilo igrati za vas, biti del teh srečnih trenutkov in veselja, ki smo ga delili z vami. Zaradi vas smo skupina, ki je znova našla veselje v glasbi in na odru. Vsak koncert je bil za nas kot zdravljenje. Zato se vam zahvaljujemo. Z obtožbami proti skupini se aktivno ukvarjamo že od lanskega poletja. To razpravo jemljemo resno, čeprav je večina teh obtožb neutemeljena in močno pretirana. To je notranji proces, ki nas bo spremljal še dolgo časa. Vsak od nas ga opravlja na svoj način in se z njim spopada drugače. Na tem mestu bi se radi zahvalili predvsem našim družinam in bližnjim za njihovo neomejeno podporo in ljubezen; tudi njih so obtožbe in ravnanje medijev močno prizadele. Radi bi se zahvalili naši ekipi, našemu vodstvu, vsem zaposlenim in vsem, ki so nas na tej poti podpirali in nam ostali zvesti. Ta velika stadionska turneja s tem odličnim šovom in tem izjemnim odrom se je po 135 koncertih v petih letih s 6 milijoni oboževalcev zdaj končala. To ni Rammstein. To nismo mi. Ne gre za vas. Pot se nadaljuje. Zbogom, zbogom, zbogom!!!«

X
Oboževalka, ki je s svojimi objavami na družbenih omrežjih sprožila plaz.

Hude obtožbe plod obsedene oboževalke?

Za tiste, ki morda tega še niste zasledili, družbena omrežja so se pred časom napolnila z različnimi obtožbami proti pevcu skupine. Več žensk ga je obtožilo, da se v zakulisju neprimerno vede. Sodni postopek proti vokalistu skupine Rammstein se je začel po tem, ko je Irka Shelby Lynn na spletu trdila, da je bila na koncertu skupine Rammstein v Vilni v Litvi omamljena. Ženska trdi, da so jo predstavili Lindemannu in da je ta njej in drugim prisotnim postregel s tekilo. Takrat je povedala, da se ji je zdelo, kot da bi nekaj dodal v pijačo, saj se je do konca večera spotikala. Navedla je tudi, da so jo pripeljali v garderobo k Lindemannu, ki naj bi med premorom koncerta izrazil željo po spolnosti z njo, vendar je zavrnila, zaradi česar je bil Lindemann menda zelo jezen. Nato je dejala, da se je ob koncu noči nekako znašla v hotelu z modricami, za katere se ni spomnila, da bi jih imela pred tem, ko naj bi bila omamljena. V nadaljevanju poročila v nemškem časopisu Tagesschau so bile opisane podrobne navedbe drugih žensk o njihovih izkušnjah z Lindemannom, kar je potrjevalo navedbe Irke. Med nekaterimi navedbami so bile tudi obtožbe o neposrednem posilstvu in ponujanju drog s strani Lindemannovih ljudi. Rammsteinov tabor je obtožbe zanikal in na Twitterju zapisal, da lahko »izključijo možnost, da se je v našem okolju zgodilo to, o čemer se govori«. Ker pa se je pojavilo še več obtožb, je skupina še naprej vztrajno podpirala Lindemanna. Kljub temu je bobnar Christoph Schneider na svojem osebnem računu na Instagramu objavil izjavo, v kateri je poskušal skupino distancirati od Lindemannovih zakulisnih zabav, čeprav je poudaril, da so bile zabave skupine vedno nadstandardne. Lindemanna je zaradi tega odslovila tudi založba in se dodatno distancirala od njega.

Profimedia
Oboževalka, ki pravi, da se je zbudila v hotelski sobi polna modric.

Skratka, oboževalci po celem svetu upajo, da se bodo zadeve polegle in da bo skupina ostala združena in z Lindemannom na čelu, saj Rammstein brez njega ne bi bili Rammstein.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste