© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Kočevje dogaja 2008

Za zaključek sejem in kulinarično doživetje


dolenjski-list
M. L.-S.
25. 5. 2008, 00.00
Posodobljeno
06. 06. 2008 · 07:51
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

sejem_domace_in_umetne_obrti_maj_08.jpg
M. L.-S.
Del današnje zaključne prireditve projekta Kočevje dogaja je bil sejme domače in umetne obrti (Foto: M. L.-S.)
kulinaricno_dozivetje.jpg
M. L.-S.
Zaključna prireditev je bila pravo kulinarično doživetje (Foto: M. L.-S.)

Včeraj dopoldan se je v Gaju v Kočevju pričela zaključna prireditev štirinajstdnevnega pestrega dogajanja združenega pod skupnim imenom Kočevje dogaja 2008.

Projekt sta zasnovala občina Kočevje in Športna zveza Kočevje, ki sta želela v času trajanja projekta združiti čimveč ljudi v gibanju. Zato so pripravili kar 50 najrazličnejših športnih, kulturnih, izobraževalnih in zabavnih prireditev, ki so potekale kot javne predstavitve, tekme, igre, izobraževanja, predavanja, okrogle mize, testiranja, delavnice, turnirji in pohodi, ribiči, potapljači in ŠD Biček ter ŠTKD Gaj so organizirali tudi čistilne akcije, predšolski otroci pa so se udeležili cici olimpijade.

Prireditve so potekale od 9. maja do danes, z njimi pa so se domačemu občinstvu predstavili tako različni kočevski športni klubi, kot tudi Društvo tabornikov Rod rjavega medveda, Potapljaško društvo Ponirek, Ribiška družina Kočevje, Klub mladih Kočevje in Klub kočevskih študentov.

Pri organizaciji prireditev so sodelovali tudi Gimnazija Kočevje ter zdravstveni dom in vrtec, večina prireditev, ki so sicer potekale na različnih lokacijah, pa je bila na območju Športnega centra Gaj.

Tu je danes potekal tudi sejmom domače in umetne obrti kot del zaključne prireditve, ki pa je bila tudi svojevrstno kulinarično doživetje.

Obiskovalcem so bili na voljo: kostelski čuspajs, ki sta ga pripravila zakonca Likar z Lukčeve domačije, pasulj, prebranec in divjačinski golaž, ki jih je skuhal Savo Mutić ter pražen krompir, za katerega so poskrbeli člani Društva ljubiteljev praženega krompirja iz Livolda. Ponudbo hrane preko celega dne je spremljala zabava s skupino De Žur.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.