© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljavo pečen krompir


M. S., Maja
17. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ljubitelji krompirja (in med Slovenci jih ni malo!) so si edini: to je zelenjava za vse letne čase. Spomladi dela družbo svežim zeliščem in mladi zelenjavi.

pomladni.jpg
Revija Maja

Pomladni zapečenec s peteršiljem

Sestavine za 4 osebe:
1 kg krompirja
½ šopka peteršilja
1 strok česna
1/2 žličke soli
poper
muškatni orešček
250 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

3. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo in osušimo. Lističe osmukamo in sesekljamo.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s peteršiljem, soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

5. Smetano zlijemo čez zelenjavo v pekaču in pečemo 50 minut.

Preberite tudi: Na žlico: porova enolončnica z mletim mesom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.