© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za prste obliznit': mesno nabodalo z omako


M. S., Maja
21. 7. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam tekne svinjina? Da? Danes smo za vas pripravili vrhunski recept za mesno nabodalo z omako. Dober tek.

nabodalo.jpg
Revija Maja

Mesno nabodalo z omako

Sestavine za 4 osebe:
500 g svinjine
4 žlice olja
2 žlici sojine omake
½ žličke mešanice azijskih začimb
1 žlička čilija v kosmičih

Za omako:
80 g praženih arašidov
1 čebula
1 strok česna
200 ml kokosovega mleka
1 žlička karija
½ žlice limoninega soka
1 žlica sladkorja

Preberite tudi: Pivo je odlično za kuhanje! Od slanih palačink do rjavčkov. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Meso narežemo na koščke in jih čez noč mariniramo v mešanici olja, sojine omake, čilija in začimb.

2. Naslednji dan lesena nabodala za pol ure namočimo v vodo in potem nanje nanizamo meso. Spečemo ga na žaru ali v ponvi.

3. Za omako olupimo česen in čebulo. Oboje sesekljamo in popražimo na olju. Dodamo kari, mešamo in pražimo. Dodamo še sesekljane arašide, zalijemo s kokosovim mlekom in potresemo s sladkorjem. Kuhljamo na šibkem ognju, da se omaka zgosti.

4. Omako ukašimo in začinimo z limoninim sokom. Postrežemo z nabodali.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.