Za prste obliznit': bela čokoladna krema z mandljevimi piškoti
Smetana ali jogurt, sadje in sladkor - to so tri sestavine za odlično sladico. Pripravljena je hitro, postrežena pa v kozarcu.
![weisse_schokoladen_creme_hoch[1]_PSA.jpg](http://cdn.kme.si/public/images-cache/768xX/2018/04/30/51544a5622b34dd7f891c5f436d496ff/5ae7007b4d4e2/51544a5622b34dd7f891c5f436d496ff.jpeg)
Bela čokoladna krema z mandljevimi piškoti
25 min
Sestavine za 4 osebe:
125 g bele čokolade
150 g sladke smetane
2 žlici sladkorja
1 vaniljin strok
250 g jogurta
125 g mandljevih piškotov
2 cl pomarančnega likerja
1 žlička pomarančne lupine
Priprava:
1. Belo čokolado stopimo nad parno kopeljo. Smetano stepemo s tremi žlicami sladkorja in sredico vaniljinega stroka.
2. Stopljeno čokolado vmešamo v jogurt in dodamo še stepeno smetano.
3. V kozarce naložimo piškote in kremo v štirih plasteh. Piškote še prej pokapljamo z likerjem.
4. Kozarce za eno uro postavimo na hladno, in preden kremo postrežemo, potresemo s pomarančno lupino.
Preberite tudi: Pica s šparglji in rikoto. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se