Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za lahkoten začetek leta: Grahova juha za vitkost


lokalno
Revija Maja Liza
3. 1. 2024, 13.10
Posodobljeno
04. 01. 2024 · 10:56
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_juha.jpg
Dreamstime
Foto: Dreamstime

##IMAGE-4014959##

Dieta z zimskimi juhami je zelo preprosta in zelo zdrava - en velik obrok se nadomesti s krepko juho. To razstruplja in pogreje telo na slasten način. Lepše se pozimi ne da hujšati!

Za 4 osebe  potrebujemo:

- olivno olje

- malo masla

- 2 šalotki

- 600 ml piščančje juhe

- 250 g  graha

- sol

- sveže mlet črni poper

- parmezan

Postopek priprave

Sesekljano šalotko popražite na olivnem olju, nato dodajte 100 ml juhe, jo zavrite in jo pokuhajte do konca. Nato dodajte še 100 ml juhe in tudi to pokuhajte.

Primešajte oplaknjen grah, ga začinite s soljo in poprom, prilijte preostalo juho in jo zavrite.

Vre naj približno 5 minut, nato odstranite nekaj graha in ga prihranite za konec. Juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom.

Juhi primešajte nariban parmezan, maslo, začinite s soljo in poprom ter potresite s preostalim kuhanim grahom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.