Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Nasvet

Za kuhanje uporabimo vsaj štiri dni stara jajca


nn
15. 4. 2017, 19.01
Posodobljeno
10. 01. 2025 · 10:36
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hranimo jih s koničastim delom navzdol.

embalaža za jajca, obrez
Profimedia

Še posebno v velikonočnem času je aktualno kuhanje jajc, in čeprav menimo, da vemo dovolj, se še vedno lahko česa naučimo. Veste, katera je najbolj optimalna starost jajc, ki jih želimo skuhati? Za kuhanje v trdo je najbolje, če uporabimo jajca, ki so stara najmanj štiri dni in smo jih hranili tako, da so bila obrnjena s koničastim delom navzdol. Pomemben je tudi naslednji trik: da jajčna lupina ne bo počila, nikoli ne damo kuhati jajc takoj po tem, ko smo jih vzeli iz hladilnika. Pred kuhanjem jih imejmo na sobni temperaturi vsaj eno uro ali pa jih za deset minut postavimo v toplo, vendar ne prevročo vodo, da se ogrejejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.