Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vložena cvetača, ki jo je res vredno poskusiti


M. O. Ž.
21. 11. 2017, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V vinu vložena cvetača odlično dopolni okus jedi s školjkami in ribami.

vložena cvetača.jpg
Revija Maja

Vložena cvetača

Sestavine za 4 osebe:
400 g cvetače (cvetk)
100 ml suhega belega vina
300 ml zelenjavne juhe
2 žlici olivnega olja
1 žlica karija v prahu
1 žlica koriandra v zrnu
morska sol

Priprava:
1. Na olivnem olju popražimo kari in zalijemo z vinom. Zavremo in dodamo vse druge sestavine, le cvetače ne. Solimo, še enkrat zavremo. Dodamo cvetačne glavice in 5 minut kuhljamo.
2. S tem napolnimo dva kozarčka po 750 ml. Počakamo, da se ohladita.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.