© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veselje za vse: prepognjena pica s šunko, gobami in orehi


M. O. Ž.
21. 1. 2018, 11.01
Posodobljeno
23. 01. 2018 · 20:22
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gospodinje vemo, kako lepo je svoji družini postreči z jedjo, ki jo vsi z užitkom pojedo. Danes pripravljamo prepognjeno pico s šunko, gobami in orehi.

calzone.jpg
Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
2 hlebčka testa za pico (po 400 g)
200 g šunke
100 g ementalca
100 g mocarele
100 g gob (šampinjonov)
50 g orehovih jedrc
1 žlička origana
1 žlica olivnega olja
sol, poper

Priprava:

1. Že pripravljeno testo prerežemo na pol, da dobimo štiri kose. Šunko, sir in gobe narežemo na rezine. Orehe sesekljamo.

2. Šunko narežemo na trakove in jih razdelimo na štiri testene podlage. Na vrh potresemo oba sira, gobe in orehe. Začinimo s ščepcem origana, soljo, in poprom.

3. Testo prepognemo, da dobimo obliko polmeseca, in robove dobro pretisnemo, da nadev ne bo uhajal. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

4. Pekač namastimo z oljem in vanj položimo po dve pici. Pečemo nekaj minut, do zlatorjave barve.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Silvijo Jovanović. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.