© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Vegetarijanski burger za poletni piknik


Revija Maja
17. 6. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Včasih si nismo mogli predstavljati piknika brez mesa, zdaj pa ni več tako. S pomočjo mešanic začimb za pripravo sočnih polpetk si lahko hitro pripravimo odlično mesno ali vegetarijansko poslastico - slasten burger v klasični, ameriški ali azijski različici.

vegi_burger.jpg
Revija Maja

Vegetarijanski burger

Sestavine za 4 osebe:
4 bombetke z bučnimi semeni
4 žlice omake gvakamole
4 žlice sladko-kisle omake
4 žličke brusnic
4 šampinjoni
4 pesti rukole
2 čilija
8 rezin mocarele

Za polpetke:


2 sladka krompirja
2 jajci
250 g moke
1 mešanica začimb za azijski burger 

Priprava:

1. Sladki krompir skuhamo. Nato ga olupimo, pretlačimo in vmešamo jajci, moko in mešanico za azijski burger. Dobro premešamo in oblikujemo polpetke, ki jih postavimo v zamrzovalno skrinjo za približno 30 minut.

2. Polpetke popečemo v ponvi ali na žaru, najprej na eni strani in nato na drugi. Na polpetko položimo dve rezini mocarele in počakamo, da se stopi. Na hitro prepražimo še rezine šampinjonov. Bombetke prerežemo na pol in jih s prerezano stranjo navzdol popečemo.

3. Na bombetko nalagamo v tem vrstnem redu: žlica sladko-kisle omake, rukola, polpetka, omaka gvakamole (iz avokada in para­dižnika), šampinjoni, brusnice in drobno sesekljan čili. Pokrijemo z drugo polovico bombetke in ponudimo.

Preberite tudi: 9 odličnih receptov za slastne sladice iz češenj. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.