Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V Kulturnem centru o kočevarski hrani


dolenjski-list
Besedilo in fotografije: M. B.-J.
6. 12. 2013, 08.05
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

p1390104_1_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
P1390104_1_1
p1390113_4_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
p1390126_14_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

V Kulturnem centru Semič že po tradiciji decembra pripravljajo delavnice tako za otroke kot za odrasle. Za slednje bodo letos namenjene zgolj kulinariki. Včeraj so članice Društva kmečkih žena Črnomelj Tončka Jerman, Danica Banovec, Milka Vrščaj in Zdenka Štrbenc predstavile, kako pripravljajo pisano kočevarsko potico in kočevarske štruklje. Seveda so znanja željen gospodinje, ki so napolnile avlo Kulturnega centra, skuhano in spečeno lahko tudi poskusile.

Prihodnjo sredo, 11. decembra, bodo članice Društva kmečkih žena Semič pripravile delavnico priprave ajdove potice brez vzhajalnih sredstev in havajske rože. V sredo, 18. decembra, pa bodo članice Društva kmečkih žena Črnomelj naučile obiskovalce delavnice pripravljati še kokosovo potico in slivove cmoke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.