Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V Gribljah je dišalo po pasulju


lokalno
Tekst in foto: Rudi Vlašič
16. 8. 2011, 14.30
Posodobljeno
18. 08. 2011 · 08:17
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

pasulj_015.jpg
Arhiv Lokalno.si
pasulj-015
pasulj_017.jpg
Arhiv Lokalno.si
pasulj_028.jpg
Arhiv Lokalno.si
pasulj_037.jpg
Arhiv Lokalno.si

Kamp Pezdirc iz Gribelj ob reki Kolpi je minulo nedeljo organiziral tradicionalno tekmovanje v kuhanju pasulja. Za vse dvočlanske kuharske ekipe so pripravil namočen fižol ter slanino, kotličke, kuharske pripomočke, začimbe in dišavnice pa so morali tekmovalci prinesti s seboj.

V lepem sončnem vremenu se je v kuhanju pomerilo 14 ekip, ki so jedi pripravljale dobre tri ure. Po končanem tekmovanju je jedi ocenila posebna petčlanska komisija. Predsednik komisije Peter Štefanič je ob podelitvi priznanj vsaki ekipi razložil, kakšen pasulj so skuhali, kaj je bilo dobro in kaj ne. Prvo mesto je pripadlo moštvu Smrkci, ki sta ga sestavljala Robert in Danijela Kastelec, druga je bila ekipa Bedančanke, za katero sta kuhali Tatjana Husič in Klavdija Črnič, tretje mesto pa je zasedlo moštvo Gostilne Kapušin, v katerem sta bila Roman Kapušin in Luka Vardič. Mojca Saje in Anita Jakše iz ekipe Humanica pa sta za svoj pasulj, v katerega sta namesto slanine dali dimljeni tofu, prejeli še posebno nagrado komisije.

Kuharsko tekmovanje, ki je privabilo veliko število obiskovalcev, so tudi letos popestrile članice Društva kmečkih žena Griblje. Pripravile so mini srečolov, naprodaj pa so imele belokranjske pogače, potice ter pletene vence domače čebule. Prireditev je povezovala Novomeščanka Maja Kokol, ki je med kuhanjem ekip povabila k mikrofonu otroke in z njimi zapela.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.