V Gribljah je dišalo po pasulju




Kamp Pezdirc iz Gribelj ob reki Kolpi je minulo nedeljo organiziral tradicionalno tekmovanje v kuhanju pasulja. Za vse dvočlanske kuharske ekipe so pripravil namočen fižol ter slanino, kotličke, kuharske pripomočke, začimbe in dišavnice pa so morali tekmovalci prinesti s seboj.
V lepem sončnem vremenu se je v kuhanju pomerilo 14 ekip, ki so jedi pripravljale dobre tri ure. Po končanem tekmovanju je jedi ocenila posebna petčlanska komisija. Predsednik komisije Peter Štefanič je ob podelitvi priznanj vsaki ekipi razložil, kakšen pasulj so skuhali, kaj je bilo dobro in kaj ne. Prvo mesto je pripadlo moštvu Smrkci, ki sta ga sestavljala Robert in Danijela Kastelec, druga je bila ekipa Bedančanke, za katero sta kuhali Tatjana Husič in Klavdija Črnič, tretje mesto pa je zasedlo moštvo Gostilne Kapušin, v katerem sta bila Roman Kapušin in Luka Vardič. Mojca Saje in Anita Jakše iz ekipe Humanica pa sta za svoj pasulj, v katerega sta namesto slanine dali dimljeni tofu, prejeli še posebno nagrado komisije.
Kuharsko tekmovanje, ki je privabilo veliko število obiskovalcev, so tudi letos popestrile članice Društva kmečkih žena Griblje. Pripravile so mini srečolov, naprodaj pa so imele belokranjske pogače, potice ter pletene vence domače čebule. Prireditev je povezovala Novomeščanka Maja Kokol, ki je med kuhanjem ekip povabila k mikrofonu otroke in z njimi zapela.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se