© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tradicionalni slovenski zajtrk na Grmu


dolenjski-list
Anita Beguš, šolska svetovalna delavka, Srednja šola za gostinstvo in turizem, Grm Novo mesto
27. 11. 2015, 14.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

zajtrk___01.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Zajtrk - 01
zajtrk___03.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

V petek, 20. novembra, smo praznovali dan slovenske hrane. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Novem mestu smo z veseljem sprejeli predlog Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da ga obeležimo tudi na srednjih šolah.

Dijaki 1. B oddelka so s pomočjo učiteljev praktičnega pouka kuharstva pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljal ga je slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka. S tem smo opozorili dijake o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Dijaki in zaposleni smo se zajtrka z veseljem udeležili.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.