© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To so sočna piščančja nabodala s slastno zelenjavo!


A. K.
4. 7. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko se bliža čas dobrih žarov in piknikov, je tudi pravi čas, da poskusimo kaj novega in slastnega. Danes smo zato za vas pripravili recept za piščančja nabodala z zelenjavo.

piscancja-nabodala-jpg.jpeg
Revija Maja
Piščančja nabodala

Piščančja nabodala z zelenjavo

Sestavine:
500 g piščančjih prsi brez kosti   
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 srednje velika bučka
ducat šampinjonov
sol in poper  
4 žlice olivnega olja

Priprava:
Paprike in bučko temeljito operemo, paprikam odstranimo semena in jih narežemo na približno 2 cm velike kocke, bučko pa narežemo na kolobarčke. Šampinjone prav tako temeljito operemo, očistimo in odrežemo bete. 

Piščančje meso dobro operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše koščke. V rebrasti ponvi segrejemo olje. Koščke mesa in zelenjave po okusu začinimo s poprom in soljo. Na segretem olju najprej 5 minut pečemo koščke piščančjih prsi, nato dodamo zelenjavo in pečemo še nadaljnjih 5 minut. Vmes z leseno lopatko večkrat premešamo.

Sestavine izmenično nanizamo na paličice, nato pa nabodala razporedimo na krožnike in jih ponudimo gostom.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.