© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pica z rukolo in kozjim sirom


Revija Maja
6. 3. 2018, 15.01
Posodobljeno
07. 03. 2018 · 07:56
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kozji sir velja za eno od bolj zdravih živil. Vsebuje manj maščob, natrija in manj laktoze, zaradi česar je veliko lažje prebavljiv. Tokrat smo z njim obložili pico in ji dodali rukolo ter sušene paradižnike. Za prste obliznit'!

pica.jpg
Revija Maja

Pica s kozjim sirom

Testo za pico
45 minut

Sestavine za 6 kosov:
3 mlade čebule
70 g masla
250 g pasiranega paradižnika
sol, poper
origano
400 g testa za pico
1 vejica rožmarina
30 g v olju vloženih sušenih paradižnikov
40 g rukole
200 g kozjega svežega sira

Priprava:

1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Popražimo jih na 20 g masla. Zalijemo s pasiranim paradižnikom. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, začinimo z origanom.

2. Testo za pico razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah.

3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Vložen paradižnik odcedimo in narežemo na trakove. V ponvi segrejemo 50 g masla, dodamo rožmarin in paradižnik, pražimo.

4. Pico potresemo s kozjim sirom in jo za 10 minut vrnemo v pekač. Preden jo postrežemo, jo potresemo z rukolo in rožmarinovim maslom s paradižnikom.

Preberite tudi: Čas je za popolno kosilo. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.