Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji zrezki z zeliščno skorjico


Maja Poljšak, Maja
21. 8. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čeprav je obilje zelenjava, pa tudi poleti zapaše »meso«.

telecji zreski.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 telečji zrezki (po 150 g)
  • sol in poper
  • 4 jajca
  • 4 žlice smetane
  • 100 g moke
  • 300 g drobtin
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 šopek peteršilja
  • 200 g masla

Priprava:

  1. Zrezke potolčemo, solimo in popramo. V plitvi skledi stepemo jajca in smetano. Moko stresemo na krožnik. Drobnjak in peteršilj na drobno sesekljamo in zmešamo z drobtinami.
  2. Zrezke najprej dobro povaljamo v moki, nato jih pomočimo v jajca in nazadnje povaljamo v mešanici drobtin in dišavnic.
  3. V veliki ponvi stopimo maslo, vanjo položimo zrezke in jih po vsaki strani pečemo 3 minute, da se zlato ocvrejo. Nato jih za nekaj trenutkov preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, in takoj postrežemo z rezinami limone in s krompirjevo solato s svežo kumaro.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.