Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Telečje zarebrnice s čebulno prilogo za božansko kosilo


M. Kr., Ženska
19. 5. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravite slastne telečje zarebrnice po našem receptu.

telečja veal-chops-with-mustard-cream-sauce-recipe.jpg
Dreamstime
Telečja zarebrnica

Sestavine za 4 osebe:
4 telečje zarebrnice po 250 g,
800 g bele čebule,
120 g masla ali druge maščobe,
sol,
beli poper,
2 žlici belega vinskega kisa,
100 g smetane za stepanje,
malo moke,
šopek bazilike,
50 ml čiste goveje juhe in
150 g goste kisle smetane.

Čebule olupimo in razrežemo na četrtine. V kozici segrejemo 70 g masla ali druge maščobe, dodamo čebulo, pokrijemo in 10 minut bolj dušimo kot pražimo. Posolimo in popopramo, prilijemo kis in smetano za stepanje ter v odkriti kozici počasi dušimo še 10 minut. Zarebrnice oplaknemo, popivnamo, natremo s soljo in poprom ter povaljamo v moki. V ponvi segrejemo preostalih 50 g masla in zarebrnice na vsaki strani pečemo od 7 do 9 minut. Bazilikine liste sesekljamo. Pečene zarebrnice vzamemo iz ponve in imamo na toplem. V ponev prilijemo juho, postrgamo po dnu in zavremo. Dodamo kislo smetano in baziliko ter nekoliko pokuhamo. Zarebrnice in čebulno prilogo naložimo na pladenj in prelijemo z omako iz ponve. Za drugo prilogo ponudimo krompir ali drugo poljubno prilogo.

Svežo baziliko lahko nadomestimo z nekaj ščepci suhe bazilike, ki jo res drobno zmanemo med prsti.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.