© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljenih pečenic najbrž še niste jedli!


V. S., Maja
26. 2. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pečenice so klasika slovenske kuhinje predvsem v zimskem času. Čeprav jih največkrat jemo pečene s prilogo, jih lahko tudi razdremo in z njihovim nadevom popestrimo jedi.

pečenice v narastku dreamstime-m-122152709-jpg.jpeg
Dreamstime
Narastek s pečenicami

Narastek iz testenin in pečenic

Sestavine za 2 osebi:


1 čebula
1 strok česna
1 žlica oljčnega olja
2 žlički mešanice italijanskih zelišč
1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
500 ml jušne osnove
sol, poper
125 g mocarele
200 g testenin
2 pečenici
20 g parmezana

Priprava:

Čebulo in česen na drobno sesekljajte. Čebulo na žlici olja steklasto podušite, nato dodajte česen in vse skupaj prepražite. Dodajte pločevinko paradižnika v koščkih, dve žlički mešanice italijanskih zelišč in 500 ml jušne osnove. Zavrite, po okusu začinite s soljo in poprom ter rahlo kuhajte 10 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Na drobno narežite mocarelo. Testenine razporedite po pekaču (velikosti 26 x 16 cm). Pečenice iztisnite iz ovoja. Nadev oblikujte v cmočke in jih položite na testenine. Vse skupaj prelijte z vročo paradižnikovo omako ter potresite z mocarelo in naribanim parmezanom.

Narastek pecite v ogreti pečici približno 30 minut. Pečen naj počiva 10 minut, preden ga postrežete.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.