© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljene polnjene paprike najbrž še niste jedli!


M. S., Maja
31. 8. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ne veste, kaj danes kuhati? Kaj pa, če pripravite polnjene paprike po našem receptu?

polnjena paprika (2).jpg
Revija Maja
Polnjene paprike

Polnjene paprike

Sestavine za 4 osebe:
4 rezine pancete
1 čebula
½ šopka peteršilja
4 rdeče paprike
2 kokošji jušni kocki
250 g riža za rižoto
150 g zamrznjenega graha
50 g naribanega parmezana

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Panceto narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Paprikam odrežemo vrhnji del s pecljem, odstranimo semena. Jušni kocki zavremo v litru vode.

2. Panceto popražimo v ponvi brez maščobe, vzamemo iz ponve in na maščobi popražimo čebulo. Dodamo opran in odcejen riž in pražimo. Počasi zalivamo z juho, mešamo in kuhamo približno 20 minut, da se riž skuha. Nazadnje vmešamo praženo panceto, grah, parmezan in peteršilj.

3. Z rižoto napolnimo paprike, jih položimo v manjši pekač in zalijemo s preostalo juho. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 220 stopinj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.