© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ta teden kuhamo z bobnarjem Martinom Janežičem - Bucom


Lara Paukovič, Zvezde
2. 10. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mislite, da lahko njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

005mv.jpg
Revija Zvezde
Martin Janežič Buco, član skupine Sausages.

Marinirana svinjska vratovina na žaru

Bobnar in duhovni vodja dolgožive ljubljanske skupine Sausages nam je zaupal recept za svojo specialiteto, s katero gotovo ne boste udarili mimo, če jo pripravite na kakšnem izmed druženj na domačem vrtu ali v naravi. Kljub temu da je poletja konec, je pred vrati namreč jesenska sezona piknikov.

Preberite tudi: Klasika po novem: pečena paprika z bulgurjem. Kliknite TUKAJ!

Sestavine:

svinjski vrat
sončnično olje
balzamični kis
sol
kajenski poper

Priprava:

Meso, ki ste ga kupili pri mesarju, ki vas pozna in ki mu zaupate, narežete na približno dva centimetra debele zrezke (za debelino prsta). Vzemite večjo posodo, v kateri boste zrezke marinirali. Vanjo nalijte sončnično olje – toliko, da prekrije dno. Dodajte sol, kajenski poper in kanček balzamičnega kisa. Prvi sloj zrezkov položite v marinado ter proces z oljem in preostalimi sestavinami ponovite za vsak nov sloj zrezkov. Ko pripravo končate, zrezke nežno pregnetite. Posodo zaprite in jo pustite stati v hladilniku vsaj dvanajst ur. Za peko obvezno uporabite žar na oglje, ki ima za pečenje mrežo. Pozorni morate biti tudi na temperaturo žerjavice – peči začnite, ko je temperatura najvišja. Zrezke dobro popecite in jih odložite v pokrito posodo. Po desetih minutah jih vzemite iz posode, postavite na kuhinjsko desko ali krožnik ter jih narežite na trakce. Kot priloga se priležejo kajmak, čebula, paradižnik in steklenica mrzlega piva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.