Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ta teden kuhamo s … plesalko Jagodo Batagelj


Lara Paukovič, Zvezde
18. 8. 2017, 09.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Plesalka Jagoda Batagelj, ki je blestela v zadnji sezoni šova Zvezde plešejo, se je v kuhinji posebej specializirala za peko, v kateri zelo uživa.

jagoda bategelj.jpg

»Menda mi dobro uspejo palačinke in pa jabolčni zavitek,« nam je povedala in se odločila, da bo prav recept za slasten domač zavitek delila tudi z bralci Zvezd.

Sestavine:

  • 500 gramov moke
  • ščepec soli
  • ½ decilitra olja
  • 7 kislih jabolk
  • drobtinice
  • cimet
  • sladkor
  • sladkor v prahu
  • maslo

Priprava:

V posodo stresite moko, na sredini naredite luknjico in dajte vanjo ščepec soli in olje. Počasi dolivajte toplo vodo, da testo postane lepljivo. Testo zgnetite na deski, oblikujte v kroglico, dajte v plastično vrečko ter za trideset minut v hladilnik. V tem času olupite in naribajte jabolka ter jih odcedite (kar ostane, je dober mošt, za katerega Jagoda v šali pravi, da ga lahko spijete pozneje, ko se zavitek peče). Na pomokanem prtu z rokami razvlecite testo. Na tretjino razvlečenega testa razmažite dobro popražene drobtinice, dodajte naribana jabolka ter posujte s sladkorjem in cimetom. S topim nožem porežite robove in obe širini zarobite, potem pa začnite na dolžini, tam, kjer je masa, dvigovati prt, da se zavitek lepo zarola in oblikuje. S segretim maslom premažite ves zavitek. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite štirideset minut. Ko je zavitek pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu in ga še vročega postrezite skupaj s kepico vaniljevega sladoleda.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.