© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spoznavanje divjih zelišč z Alenko Kukman in Minko Kočevar


lokalno
I. B.
15. 6. 2018, 12.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzelisca__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzelisca__2_.jpg
Arhiv Lokalno.si

Zeliščarki Alenka Kukman in Minka Kočevar ter članice študijskega krožka Zelišča v kulinariki, ki deluje na ZIK-u Črnomelj, so v četrtek, 14. junija, pripravile delavnico prepoznavanja divjih zelišč v naravi. Udeleženci delavnice so spoznavali divja zelišča, ki jih lahko uporabljamo za čaje, mazila, tinkture, predvsem pa dodamo različnim jedem, kot so namazi, raznovrstni kruhi, štruklji, palačinke in solate.

Namen zeliščarskih delavnic, ki jih pripravljajo članice študijskega krožka je, da se okolje spodbuja h kulinarični uporabi zelišč, tako gojenih kot divjih. Članice študijskega krožka pripravljajo tudi knjižico o zeliščih v kulinariki, ki bo izšla v jesenskem času.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.