Spoznavanje divjih zelišč z Alenko Kukman in Minko Kočevar


Zeliščarki Alenka Kukman in Minka Kočevar ter članice študijskega krožka Zelišča v kulinariki, ki deluje na ZIK-u Črnomelj, so v četrtek, 14. junija, pripravile delavnico prepoznavanja divjih zelišč v naravi. Udeleženci delavnice so spoznavali divja zelišča, ki jih lahko uporabljamo za čaje, mazila, tinkture, predvsem pa dodamo različnim jedem, kot so namazi, raznovrstni kruhi, štruklji, palačinke in solate.
Namen zeliščarskih delavnic, ki jih pripravljajo članice študijskega krožka je, da se okolje spodbuja h kulinarični uporabi zelišč, tako gojenih kot divjih. Članice študijskega krožka pripravljajo tudi knjižico o zeliščih v kulinariki, ki bo izšla v jesenskem času.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se