© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Specite sami slasten črni kruh


M. S., Maja
21. 11. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nikoli ni prepozno zamesiti svoj prvi hlebček, uživati v njegovem vonju in okusu ter to srečo deliti s svojimi najbližjimi.

črni kruh.jpg
Revija Maja
Črni kruh

Črni kruh

Čas priprave: 150 min 

Čas peke: 60 min

Preberite tudi: Pita za popoln obed v hladnih novembrskih dneh.

Sestavine za 2 hlebca:
850 g polnozrnate ržene moke
1 zavoj kislega testa
1 kocka svežega kvasa
700 ml tople vode
100 g polnozrnate bele moke
4 čajne žličke sladkorja
4 čajne žličke soli

Priprava: 
1.     Polovico ržene moke, kvas, kislo testo, sladkor in 400 ml vode premešamo in pokrijemo. Vzhajati pustimo 60 minut.
2.     Dodamo preostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo ga s prtičem in pustimo na toplem počivati 30 minut.
3.     Testo razdelimo na dva dela in ju položimo v namaščena pekača za kruh. Še enkrat pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 40 minut.
4.     Kruh pečemo 10 minut pri 240 stopinjah in še 50 minut pri 210 stopinjah.

Objavljeno v knjižici revije Maja št. 23, 9. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.