Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sorbet iz lubenice


Revija Zarja
15. 8. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le zakaj se nismo tega domislili že prej, si rečejo vsi, ki pripravijo sorbet z lubenico ali drugim sadjem.

sorbet iz lubenice.jpg

Recept je preprost, užitek pa velik. Namesto vode, v kateri po receptu raztopimo sladkor, lahko uporabimo ledene kocke, ki jih zmeljemo v električnem mešalniku skupaj s sadjem, ali pa uporabimo sladko belo vino, če sorbeta ne bodo jedli otroci. Za romantične: sorbet pripravimo s šampanjcem, ga postrežemo v zatemnjeni sobi in ga nikoli ne jemo sami.

Sestavine:

  • 500 g lubenice
  • 150 g sladkorja
  • 150 ml vode
  • 100 ml sladke smetane,
  • 2 žlici limoninega soka

Priprava:

  1. Vodo in sladkor damo v posodo in segrejemo ter mešamo, da se sladkor raztopi, a ni treba, da zavre. Tako nastane sirup, ki ga ohladimo in nato damo še v hladilnik.
  2. Lubenico narežemo na kose, odstranimo vse pečke, sredico damo v električni mešalnik in zmeljemo v kremo. Prilijemo smetano in ohlajen sirup, nato še limonin sok.
  3. Mešanico damo v posodo s pokrovom, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Vsake pol ure jo premešamo, to ponovimo petkrat ali šestkrat. Nato sorbet pustimo v hladilniku čez noč in ga postrežemo kot sladoled. Okrasimo ga z vršički sveže mete.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.