© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sorbet iz lubenice


Revija Zarja
15. 8. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le zakaj se nismo tega domislili že prej, si rečejo vsi, ki pripravijo sorbet z lubenico ali drugim sadjem.

sorbet iz lubenice.jpg

Recept je preprost, užitek pa velik. Namesto vode, v kateri po receptu raztopimo sladkor, lahko uporabimo ledene kocke, ki jih zmeljemo v električnem mešalniku skupaj s sadjem, ali pa uporabimo sladko belo vino, če sorbeta ne bodo jedli otroci. Za romantične: sorbet pripravimo s šampanjcem, ga postrežemo v zatemnjeni sobi in ga nikoli ne jemo sami.

Sestavine:

  • 500 g lubenice
  • 150 g sladkorja
  • 150 ml vode
  • 100 ml sladke smetane,
  • 2 žlici limoninega soka

Priprava:

  1. Vodo in sladkor damo v posodo in segrejemo ter mešamo, da se sladkor raztopi, a ni treba, da zavre. Tako nastane sirup, ki ga ohladimo in nato damo še v hladilnik.
  2. Lubenico narežemo na kose, odstranimo vse pečke, sredico damo v električni mešalnik in zmeljemo v kremo. Prilijemo smetano in ohlajen sirup, nato še limonin sok.
  3. Mešanico damo v posodo s pokrovom, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Vsake pol ure jo premešamo, to ponovimo petkrat ali šestkrat. Nato sorbet pustimo v hladilniku čez noč in ga postrežemo kot sladoled. Okrasimo ga z vršički sveže mete.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.