Slovenski večer v Milanu v znamenju kulinarike otoških mojstrov

##IMAGE-2553968##
V milanskem hotelu Principe di Savoia je 9. februarja 2011 potekal tradicionalni »Slovenski večer«, ki ga je Slovenska turistična organizacija organizirala že devetnajstič. Prireditve, ki je namenjena italijanskim novinarjem, ki pri svojem delu posvečajo veliko pozornosti predstavitvi Slovenije in njene turistične ponudbe, se je letos udeležilo več kot 70 predstavnikov medijev, povabilu pa so se odzvali tudi predstavniki slovenske diplomacije z veleposlanikom v Rimu Iztokom Mirošičem na čelu in več predstavnikov italijanskega gospodarstva in politike, ki so tesno povezani s slovensko državo.
Poudarek letošnjega večera, ki ga STO že več let organizira tik pred največjo italijansko turistično borzo BIT (Borza Internazionale del Turismo), je bil na predstavitvi »zelene« slovenske ponudbe, še posebej pa je bila izpostavljena turistična in enogastronomska ponudba Dolenjske. Terme Krka so pri projektu sodelovale kot partner.
Goste večera, ki se je začel z novinarsko konferenco STO in na kateri je bila posebej predstavljena tudi ponudba Term Krka, je z domišljenim izborom jedi razvajala ekipa otoških mojstrov - Dejan Pavlič, Janez Žura in Rok Kerin - pod vodstvom chefa Roberta Gregorčiča in ob koncu požela navdušen aplavz.
Slovenska turistična organizacija je ob tej priložnosti šestim novinarjem, ki so največ prispevali k povečanju prepoznavnosti Slovenije in slovenskega turizma na italijanskem trgu, podelila posebna priznanja. Med njimi je bila tudi zunanja sodelavka Term Krka Cinzia Galletto, ki je - poleg mnogih drugih - pripomogla k temu, da število nočitev italijanskih gostov v zadnjih letih v hotelih Term Krka narašča.
Terme Krka
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se