Slovenski tradicionalni zajtrk na OŠ Šmihel



Ob dnevu slovenske hrane so tudi na Osnovni šoli Šmihel v Novem mestu v petek, 20. novembra, ponudili učencem in strokovnim delavcem slovenski tradicionalni zajtrk.
Z njim želijo spodbuditi k pridelovanju in kupovanju slovenske hrane, učence pa k rednemu zajtrkovanju in s tem tudi k izboljšanju prehranskih navad. V šolski jedilnici so nas postregli s slastnim in zdravim zajtrkom: z mlekom, maslom, medom, črnim kruhom in jabolki. Vsa ta živila so bila pridelana v Sloveniji.
Drugošolci so v podaljšanem bivanju o zajtrku povedali naslednje:
Meni je bil zajtrk zelo dober, ker so bili vsi izdelki domači. Tudi moj dedi v Beli krajini ima čebele in za domače pridela med, ki ga imamo vsi zelo radi.
Anej Drakulič
Zajtrk mi je bil všeč, ker je bil na jedilniku tudi med, imam ga zelo rad.
Nejc Šetina
Jedli smo kruh, maslo, med, jabolko ter pili mleko, ki ga imam rad.
Akacij Magrič
Tradicionalni slovenski zajtrk, sestavljen iz masla, medu, kruha, mleka in jabolk mi je bil zelo všeč. Bil je dober, domač in predvsem zdrav zajtrk.
Ema Kastrevc
Pri tradicionalnem zajtrku je bilo vse dobro, najboljše pa je bilo mleko.
Gašper Grden
Najboljše je bilo, ker smo imeli ta dan dva zajtrka. Zelo rad imam med, ker je sladek.
Božidar Šiler Hudoklin
Bil je odličen, dober zajtrk, vse mi je bilo všeč.
Elma Pajić
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se