© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slovenski tradicionalni zajtrk na OŠ Šmihel


dolenjski-list
Zapisala: učiteljica Helena Murgelj, OŠ Šmihel Novo mesto
4. 12. 2015, 13.25
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

zajtrk_smihel___01.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Zajtrk_Smihel - 01
zajtrk_smihel___03.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
zajtrk_smihel___04.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

Ob dnevu slovenske hrane so tudi na Osnovni šoli Šmihel v Novem mestu v petek, 20. novembra, ponudili učencem in strokovnim delavcem slovenski tradicionalni zajtrk.

Z njim želijo spodbuditi k pridelovanju in kupovanju slovenske hrane, učence pa k rednemu zajtrkovanju in s tem tudi k izboljšanju prehranskih navad. V šolski jedilnici so nas postregli s slastnim in zdravim zajtrkom: z mlekom, maslom, medom, črnim kruhom in jabolki. Vsa ta živila so bila pridelana v Sloveniji.

Drugošolci so v podaljšanem bivanju o zajtrku povedali naslednje:

Meni je bil zajtrk zelo dober, ker so bili vsi izdelki domači. Tudi moj dedi v Beli krajini ima čebele in za domače pridela med, ki ga imamo vsi zelo radi.
Anej Drakulič

Zajtrk mi je bil všeč, ker je bil na jedilniku tudi med, imam ga zelo rad.
Nejc Šetina

Jedli smo kruh, maslo, med, jabolko ter pili mleko, ki ga imam rad.
Akacij Magrič

Tradicionalni slovenski zajtrk, sestavljen iz masla, medu, kruha, mleka in jabolk mi je bil zelo všeč. Bil je dober, domač in predvsem zdrav zajtrk.
Ema Kastrevc

Pri tradicionalnem zajtrku je bilo vse dobro, najboljše pa je bilo mleko.
Gašper Grden

Najboljše je bilo, ker smo imeli ta dan dva zajtrka. Zelo rad imam med, ker je sladek.
Božidar Šiler Hudoklin

Bil je odličen, dober zajtrk, vse mi je bilo všeč.
Elma Pajić


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.