© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Slovenci puščamo vedno večji pečat na kulinaričnem zemljevidu sveta.


R.T.
5. 3. 2015, 09.32
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:56
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Letos spomladi bomo nanj dodali prvega slovenskega MasterChefa, ki bo s svojim ljubiteljskim kuharskim znanjem najbolj prepričal sodnike. Znanje ljubiteljskih kuharjev, postavitve krožnikov, domišljijo, tehniko in vizijo bodo ocenjevali kulinarični strokovnjaki.

MasterChef Slovenija.jpg
Arhiv Svet24
Lukam Alma in Karim so za zmagovalca prvega MasterChefa menda izbrali moškega.

Kuharski mojstri, ki jim srce bije v ritmu kuharske štoparice, imajo kri ogreto na temperaturo pečice in imajo dušo prežeto z znanjem prestižnih kuharski šol, dolgoletnimi izkušnjami in poznavanjem svetovnih gurmanskih presežkov. So kuharski nomadi, ki sledijo tradiciji in ustvarjajo trende.

Luka Jezeršek

Ima kulinariko in izkušnje gostinca v krvi. Dobro ve, kaj bo gostom všeč in zakaj se bodo vračali po še.


»MasterChef mora ljubiti kuhanje in uživati v svojem delu. Pravijo, da je hrana, pripravljena z ljubeznijo, bolj okusna. Na papirju se to lahko bere, ko pa se človek sooči z vsakdanjimi težavami, je pozitivno naravnanost težko ohraniti. Zato je to tako zelo pomembno.«

Alma Rekić

Svetovno priznana sodnica za vso kulinariko, ki dobro ve, kaj je pritisk na tekmovanjih. V Londonu je opravila izpit za vrhunske kuharje in s tem pridobila sodniški naziv Master Chef. Pri okusih se je ne da prelisičiti. »MasterChef mora imeti žar v sebi, jajca v hlačah, strast ter sposobnost ustvarjanja in željo po novem.«

Karim Merdjadi

Lastnik diplome prestižne francoske šole Le Cordon Bleu iz smeri kuharstva in slaščičarstva. Svetovljan, ki je odprt za vse nove kombinacije in drugačne okuse. »Ljubezen do kuhanja, ustvarjalnost, strast, dovzetnost za okuse in tehnike dela so kvalitete, ki naredijo MasterChefa. A ni dovolj samo eksperimentiranje in kombiniranje nečesa novega. Ne glede na zahtevnost in nivo kuhinje, se morajo okusi popolnoma ujemati.«


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.