© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slana pogača z borovnicami


Maja Poljšak, Maja
1. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gojene borovnice lahko kupimo celo leto.

slana pogoca z borovnicami.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 100 g borovnic
  • 2 jabolki
  • 3 rdeče čebule
  • 1 zavitek zvaljanega testa za pico
  • 50 g na trakce narezane slanine
  • 100 g kisle smetane
  • 3 vejice svežega timijana
  • sol in poper
  • 1 žlica olivnega olja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Testo položimo v naoljen pekač. Lističe timijana osmukamo in zmešamo s kislo smetano, solimo in popramo ter namažemo na testo.
  2. Čebulo olupimo in naribamo na koleščke. Jabolki umijemo, osušimo, odstranimo peščišče in naribamo na koleščke. Na testo razporedimo rezine jabolk in čebule, trakce slanine in borovnice. Pekač postavimo v ogreto pečico, pečemo od 18 do 20 minut, razrežemo in takoj postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.